Mercedes-Benz - 280S - 1973

Omschrijving
Mercedes-Benz - 280S - 1973
Kan worden opgehaald in: Italië - met Italiaans kenteken - 80.678 kilometers - In goede staat

Deze Mercedes Benz 280S uit 1973 is ongebruikt en opgeslagen in een garage - in Sicilië (Italië) - gedurende ongeveer dertig jaar. Na een complete onderhoudsbeurt - olie, filters, bougies, vervanging van de koppelingspomp en de installatie van een nieuwe accu - werd de motor gestart met slechts een halve draai van de sleutel.

Dit was zeker ook als gevolg van de lage kilometerstand (slechts 80.678 km in 45 jaar) en de royale 2746cc, 6 cilinder Mercedes-Benz motor dat 160 levert cv. Na het installeren van vier nieuwe banden, wassen en zorgvuldig smeren van de bodemplaat met grafiet, is het een sensatie deze S-klasse weer op weg te zetten na jaren van inactiviteit.

De kwaliteit van dit vlaggenschip, na vijfenveertig jaar, is nog steeds geweldig. Het centrum van de uitlaat en einde zijn origineel en vertonen tekenen van veroudering, maar ze zijn ook verkrijgbaar en niet te duur. De staat van de carrosserie, het omhulsel en de onderzijde is goed. Het lakwerk toont wat oppervlakkige roestplekken. De rechter richtingaanwijzer aan de achterzijde is beschadigd en de lijst van de rechterdorpel ontbreekt.
Het interieur is vrijwel nieuw, met het uitstekende oorspronkelijke tapijt en matten. Het dashboard toont alleen enkele typische scheuren als gevolg van veroudering.

Er is echt niet veel te repareren hier, en de gelukkige winnaar van deze prachtige 1973 Mercedes-Benz S Class, zal de trotse eigenaar van een klassieke en absoluut waardevol vlaggenschip worden.
Deze auto kan worden bezichtigd in Messina, Italië. Onlangs gekeurd (2018)

Kavelgegevens
Merk
Mercedes-Benz
Model Type
280S
Jaar
1973
Bevindt zich in
Italië
Body stijl
Limousine
Kilometerstand
80,68 km
Registratiepapieren
met Italiaans kenteken
Staat
In goede staat
Certificaat beschikbaar
Ja
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen