Handgeschreven Kitab talisman - 19e eeuw

Omschrijving
Handgeschreven Kitab talisman - 19e eeuw
Geïllustreerd, Handschriften, Religie - Aantal: 1

Antieke Kitab amulet uit Ethiopië, gemaakt met het oog op elke dag draagbare bescherming, genezing en zegen. De metalen objecten die zichtbaar zijn op één of meerdere foto's zijn niet bij de koop inbegrepen.

Afmetingen 9 x 230 cm.
Afkomstig uit Ethiopië.

Conditie: Enige gebruikssporen die het item alleen maar fraaier maken.

* Elke beschermende amulet, ook bekend als Kitab of Kitabe, werd met een bepaalde reden speciaal gemaakt voor een individu en meestal werd deze gemaakt van geitenhuid die in perkament was gewerkt, zoals ook in dit geval. Meestal is de tekst op de rol in handgemaakte zwarte en rode verf of inkt en is geschreven in Ethiopisch Ge'ez een taal die niet meer gebruikt wordt, behalve voor religieuze doeleinden. De rollen werden beschreven en versierd door religieuze schriftgeleerden, dabtaras (ongeordende geestelijken) of priesters en bevatten christelijke georiënteerde gebeden en / of verhalen of relevante tekst uit Ethiopische christelijke manuscripten / bijbels. Ook zijn er veel invloeden van aardgodsdiensten in de teksten verwerkt, doorweven van magie. Soms zijn afbeeldingen toegevoegd en bijna altijd de doopnaam van de persoon waar de rol voor werd gemaakt. De Ethiopische koptische kerk staat het vervaardigen en dragen van deze amuletten officieel niet toe, mede vanwege de vermenging met de Afrikaanse aardgodsdiensten.

Kavelgegevens
Object
Manuscript
Aantal boeken
1
Onderwerp
Geïllustreerd, Handschriften, Religie
Auteur/ Illustrator
onbekend
Boektitel
Handgeschreven Kitab talisman - 19e eeuw
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1800
Druk
Other
Taal
Other
Oorspronkelijke taal
Ja
Band
Vellum
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen