Kerman (sherkat farsh ) , Iran , 245 X 349 cm

Omschrijving
Kerman (sherkat farsh ) , Iran , 245 X 349 cm
± 250 000 knopen per m²

Herkomst : Kerman (sherkat farsh ) , Iran
maten: 245 X 349 cm
materiaal: wol
knoopdichtheid: ± 250 000 - 300 000 kn/m2
Met certificaat van echtheid en 1 jaar garantie
Conditie: zo goed als nieuw zie foto's
verzending: wereldwijd en verzekerd met UPS
professioneel gereinigd
Nummer : 7181
Dit tapijt is geknoopt in werkplaatsen in de stad Kerman in het zuidoosten van Perzië. Een groot aantal tapijten wordt verkocht aan paleizen over de hele wereld. De grondkleur is vaak rood en het patroon wordt gedomineerd door een groot medaillon met een brede rand gevuld met bloemen.
Kerman tapijten hebben vaak een waaier van medaillons en bloemenontwerpen, maar de boom van de levensstructuur is ook populair. Zoals Tabriz kunnen tapijten van Kerman in vele ontwerpen komen. De kwaliteit van deze tapijten is van hoge kwaliteit, met veel knoopgetallen tussen 250 000- 600 000 knopen per vierkante meter . Kerman tapijten kunnen van kleuren variëren, maar in het algemeen worden van rood , blauw en paars gebruikt gemaakt.
Neem even de tijd om het tapijt in detail te bekijken en geniet van het kunststuk.
Sherkat farsh : Is een stichting die ongeveer 70 jaar geleden in Iran is opgericht. Het doel van deze stichting is de oude tradities van de Perzische tapijtcultuur te handhaven en de kwaliteit in de tapijtproductie van het land te handhaven. Tegenwoordig organiseert de stichting kwaliteitsproductie van tapijten in 500 dorpen en 100 steden rond Iran. Sherkat Farsh tapijten hebben een hoge knoopdichtheid, natuurlijk gekleurde wol van hoge kwaliteit en met mooie patronen en kleurencombinaties leeft de traditie in deze duurzame tapijten.

Kavelgegevens
Materiaal
Wol op katoen
Land van herkomst
Iran
Productieperiode
1950-1999
Conditie
In goede, gerestaureerde staat
Professioneel schoongemaakt tapijt
Ja
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen