Hitler = SS + dédicace - B - TL - Eerste druk - (1987)

Omschrijving
Hitler = SS + dédicace - B - TL - Eerste druk - (1987)
Vuillemin / Gourio - Bijna nieuwstaat - 1 Album - E.P.C.O. - Gesigneerd

"Omwille van de tragische omvang van de nazigenocide lijkt de Holocaust moeilijk te rijmen met humor en vormen beide een ogenschijnlijk moreel misplaatste combinatie. Toch kan men niet anders dan constateren dat talrijke joodse en niet-joodse auteurs deze catastrofe met een humoristisch prisma hebben benaderd. Dat was onder meer het geval voor Romain Gary, Edgar Hilsenrath en Roberto Benigni. In het geval van Hitler = SS, een stripverhaal van Philippe Vuillemin en Jean-Marie Gourio was de receptie in Frankrijk ongemeen hard.
Deze uitgave zorgde voor een enorme hetze, verontwaardiging èn verschillende rechtszaken. De verkoop werd in de meeste Europese landen verboden, wat dit , nà dertig jaar, tot een extreme zeldzaamheid maakt.
96 blz - formaat 30 x 40 (exclusief voor deze beperkte oplage van 1000 exemplaren, genummerd en gesigneerd met een woord van schrijver èn tekening van de tekenaar)
Enkel een lichte vlek van verwijderd prijsetiket (zie foto).

Kavelgegevens
Object
Album
Aantal items
1
Taal
Frans
Serie
Hitler = SS + dédicace
Titel
B - TL
Jaar: oudste object
1987
Staat
Bijna nieuwstaat
Druk
Eerste druk
Extra's
Gesigneerd
Uitgever
E.P.C.O.
Tekenaar
Vuillemin / Gourio
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen