Lincoln - Premiere 2dr HT coupé - 1956

Omschrijving
Lincoln - Premiere 2dr HT coupé - 1956
Kan worden opgehaald in: Nederland - met Nederlands kenteken - 41196 mi - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

Deze prachtige Lincoln Premiere 1956 Hardtop Coupé is te koop op de veiling.
Als u iets speciaals wilt dit is het!
De auto is nooit ontmanteld voor een volledige restauratie. Er is een rijke geschiedenis met 25 jaar aan documenten. Het is een originele Arizona auto en het is zeer solide. Geen reparaties nodig aan de carrosserie of chassis. De auto werd verscheept naar Noorwegen in 1987. De voorzitter van de Lincoln Club in Noorwegen had het voor vele jaren in zijn bezit en het werd goed onderhouden De motor (368cu. 285 pk) werd volledig herbouwd in 2002. Het heeft sindsdien slechts ongeveer 5000 mijlen op de teller en het draait zeer soepel en stil. De transmissie werd ook herbouwd in dat tijdperk. Dit alles is gedocumenteerd in de documenten. In datzelfde jaar werd de Lincoln opnieuw gespoten in de originele kleur: „desert buff“. Het dak werd gespoten in crème , hetgeen ook de originele „desert buff was. Het lakwerk is erg mooi en de carrosserie is zeer recht. Geen krassen, chips, deuken ( zelf niet een beetje) of enige roestblaasjes aanwezig! Geen Amerikaans lakwerk op deze auto!
Het interieur is in een goede staat. Geen scheuren in de bekleding van de zitplaatsen, die zijn ooit vernieuwd. Lichte slijtage op de zitplaats van de bestuurder, maar die ziet er nog steeds representatief uit. Het deurpaneel aan de bestuurderszijde heeft een losse stiknaad rechtsonder de armsteun. De hemelbekleding en het dashboard zijn zeer mooi. Het kunststof schild van het cluster heeft enkele barsten als gevolg van de leeftijd. De tapijtenset is nieuw, maar het past niet echt strak rond de voorkant van de tunnel. Al het glas is bijna perfect.
Het chroom is zeer mooi, zonder grote roest, krassen en deuken. Het roestvrijstaal rondom is ook in een goede staat. (Erg duur om te kopen). De deurgrepen en de buitenspiegel en de sierlijsten van de voorruit (onderste hoeken) vertonen wat putjes aangezien deze auto nooit werd gerestaureerd! Maar alles glanst. Dit alles kunt u zien in de foto's.
In 2018 heb ik nieuwe onderdelen op de Lincoln gezet:
Nieuwe veren aan de voorkant en schokdempers. Nieuwe remschoenen, wiel cilinders en remslangen. Nieuwe wiellagers aan de voorzijde. Nieuwe starter relais. Originele Holley „theepot“ carburateur werd herbouwd. Start altijd direct en slaat nooit af. De whitewall banden zijn in een goede staat. De auto rijdt zeer goed en heeft een goed vermogen omdat de motor herbouwd was. Geen klikken of andere geluiden en geen olieverbranding. De ontstekingspunten werden gewijzigd voor een magnetische puls eenheid ter verbetering van de betrouwbaarheid van het ontstekingssysteem. Nieuw deksel voor de rotor en bougiekabels. We maakten er een reis naar Zweden mee dit jaar! Aarzel niet om meer informatie te vragen. Veel meer foto's beschikbaar. Video's zijn ook beschikbaar! De auto bevindt zich in Workum, Nederland.

Kavelgegevens
Merk
Lincoln
Model Type
Premiere 2dr HT coupé
Jaar
1956
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Coupé
Kilometerstand
41196 mi
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Automatisch
Brandstof
Benzine
Kleur
Meerdere kleuren
Paardenkracht
285
Cilinderinhoud
6059
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen