Origineel houtblok print - Shiro Kasamatsu (1898-1991) - Gepubliceerd door Unsodo - Sunset at Minakami, Gunma, Joshu - Heisei periode (1989-heden)

Omschrijving
Origineel houtblok print - Shiro Kasamatsu (1898-1991) - Gepubliceerd door Unsodo - Sunset at Minakami, Gunma, Joshu - Heisei periode (1989-heden)
Zeer goede staat, zie beschrijving

Originele houtsnede van Shiro Kasamatsu (1898-1991) - Gepubliceerd door Unsodo - Sunset at Minakami, Gunma, Joshu - Heisei periode (1989-heden)

Shiro studeerde kunst bij Kaburagi Kiyokata en maakte zijn eerste houtsnede ontwerpen voor Watanabe Shozaburo in 1919. Shiro ontwierp gedurende een lange tijd shin-hanga prenten voor Watanabe, en werd beroemd vanwege zijn romantische landschappen en afbeeldingen van het traditionele Japanse leven. Van 1952 tot 1960 maakte hij ook meer dan 100 houtsnede ontwerpen voor de Kyoto publisher Unsodo. Shiro word algemeen beschouwd als een van de top shin-hanga houtsnede artiesten in Japan.

Commentaar - Prachtige winterafbeelding van een dorpsstraat in Minakami, de sneeuw valt gestaag door de grijze lucht terwijl de avond invalt. De weg draait naar links, terwijl er een warme gele gloed uit de verlichte ramen komt van de huizen aan de linkerkant. Steile bergen bedekt met dennenbomen vullen de achtergrond. Een mooie, rustige, suggestieve afbeelding

Rechtsonder in de hoek (buiten de houtsnede) is een kleine inkeping te zien. Dit is de zo geheten "Kento", en karakteristiek op deze plek voor de publisher Unsodo. Kento is het registratie system traditioneel gebruikt door Japanse makers van houtsnedes om er voor te zorgen dat de verschilende kleuren (iedere kleur word aangebracht via een apart houtblok) goed uitgelijnt zijn

Getekend - Shiro, linksonder in het Japans in de prent met rode artiesten zegel en in het Engels met stempel in de margin

Gepubiliceerd - Unsodo, publisher's zegel in linker margin

Eerste editie in 1958. Dit is een latere editie gedrukt met de originele houtblokken

Afmetingen totale papier: 41 × 28 cm
Afmetingen afbeelding: 36.5 x 24 cm

De houtsnede is in een uitstekende conditie. Zie de foto's voor de details

De houtsnede word verzonden met aangetekende post in een stevige kartonnen verpakking

Kavelgegevens
Object
Origineel houtblok print
Materiaal
Papier
Periode
Heisei periode (1989-heden)
Regio/land van herkomst
Japan
Artiest / maker
Shiro Kasamatsu (1898-1991)
Titel van het kunstwerk
Gepubliceerd door Unsodo - Sunset at Minakami, Gunma, Joshu
Staat
Zeer goede staat, zie beschrijving
Afmetingen
0×28×41 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen