G.J. Heering - Manuscript; Antwoord aan de bestrijders - 1929

Omschrijving
G.J. Heering - Manuscript; Antwoord aan de bestrijders - 1929
Filosofie, Religie, Antimilitarisme, Pacifisme - Aantal: 1 - Manuscript

Manuscript van 84 beschreven pagina's met titel bovenaan eerste blad. Aan het eind gesigneerd G.J. Heering te Leiden, April 1929. Het geheel in keurige, regelmatige hand beschreven. De laatste 2 pp. bevatten eindnoten.

In buigzaam kunstleer, platten overtrokken met gemarmerd papier.

Laatste blad beschadigd door blijven plakken aan achterplat met verlies van een deel van de tekst van de laatste eindnoot.

Van Heering verscheen in 1928 het werk De zondeval van het Christendom. Een jaar later verscheen een tweede herziene druk, met toegevoegd antwoord aan de bestrijders waarvan dit het manuscript lijkt te zijn.

Gerrit Jan Heering (1879-1955) was een Nederlands theoloog, predikant en vredesactivist, in het interbellum een van de belangrijkste voormannen van het christelijke antimilitarisme. Ook internationaal genoot hij vermaardheid. Heerings onderzoek heeft aanmerkelijke invloed gehad op dienstweigering door christenen, ook in latere perioden en op de bewustwording van de pacifistische tradities binnen de kerken. (Wiki)

Kavelgegevens
Object
Manuscript
Aantal boeken
1
Onderwerp
Antimilitarisme, Pacifisme, Filosofie, Religie
Auteur/ Illustrator
G.J. Heering
Boektitel
Manuscript; Antwoord aan de bestrijders
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1929
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
84
Afmetingen
21×15 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen