Porsche - 914 - 1972

Omschrijving
Porsche - 914 - 1972
Kan worden opgehaald in: Nederland - met Nederlands kenteken - 95035 mi - 4 - In een goede staat, rijklaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist.

Leuke Porsche 914 uit 1972. De auto is eind 2018 uit Amerika geïmporteerd en in februari 2019 in Nederland op kenteken gezet. De 1.7 viercilinder is voorzien van een carburateur, waarmee de motor recent op de rollerbank bij Speedcentre in Geldermalsen is afgesteld. Staat op originele Fuchs velgen, ook het reservewiel is van Fuchs. Het targadak (staat niet op de foto's) verkeert in nette staat.

De auto is een paar jaar geleden gespoten maar helaas niet heel erg netjes. De auto rijdt, remt, stuurt en veert goed. De bak schakelt goed, wel zit er speling op de schakelbediening, de onderdeeltjes om dit te verhelpen zijn bijgeleverd. Zo zijn er best wat meer dingetjes die aan de auto verbeterd kunnen worden, maar je kunt nu direct mee rijden en hoeft niet eerst een complete restauratie uit te voeren.

Op dit moment is een 914 de goedkoopste manier om in het bezit te komen van een luchtgekoelde Porsche. De motor is van Volkswagen en kan relatief goedkoop onderhouden worden. De rijervaring is echt wat je van een Porsche verwachten mag, met name het bochtgedrag door de perfecte gewichtsverhouding met de motor direct achter de voorstoelen. De prijzen van de 914 laten een stijgende trend zien.

De auto kan altijd bekeken worden en ook een proefrit is geen probleem. Dit kan in Putten, Nederland.

Kavelgegevens
Merk
Porsche
Model Type
914
Jaar
1972
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Targa
Kilometerstand
95035 mi
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
4 - Redelijke staat: rijdbaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
Paardenkracht
80
Cilinderinhoud
1679
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen