Jacob Cats - 's Werelts begin, midden, eynde, besloten in den Trou-Ringh met den Proefsteen van den selven - 1637

Omschrijving
Jacob Cats - 's Werelts begin, midden, eynde, besloten in den Trou-Ringh met den Proefsteen van den selven - 1637
Literatuur - Aantal: 1

Volledige titel; 's Werelts begin, midden, eynde, besloten in den Trou-Ringh met den Proefsteen van den selven

Formaat; 20 x 16 cm.
Collatie; (46), 772, (6), 130 pp.

Conditie; Gebonden met lederen rug en gemarmerde platten. Mist titelpagina met gegevens, mist *1, A1, Ii2, Ii3, R2, R3 en R4 in het 4e deel (laatste 6 pp.). bll. G, Dddd en Pppp3 gescheurd, Ffff2 mist hoekje, Het stuk "Aan Anna Cats..." hoort waarschijnlijk voor het 3e deel "Lof-Sangh op het Geestelick Houwelick van Godes Sone" te worden gebonden. Inhoud her en der wat beduimeld en vlekkig. Enkele kleine wormgaatjes op onopvallende plaatsen. Wat zwak in de band. Wat kort afgesneden aan de bovenzijde (dus ook bij het portret van Cats).
Het boek bevat een titelgravure voor het 2e deel "Virgo Dordacena", een titelgravure voor het 3e deel, portret van Cats (voor deel 4) en 50 (van 51) gravures op halve pagina door C. van Queborn naar A. van der Venne. Het binnengedeelte tegen de rug aan iets aangevreten aan het begin. Bevat tevens fraaie kop- en sluitvignetten in houtsnede waaronder een panorama van Dordrecht(?). Het 4e deel is getiteld Lof-sangh op het geestelick Houwelick van Godes Soon. Bevat tevens vele mooie initialen en kop- en sluitvignetten in houtsnede.

¶ Jacob Cats (1577-1660) was Nederlands beroemdste volksdichter. Ook wel bekend als ‘vadertje Cats’ vanwege zijn didactische en moralistische gedichten.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Jacob Cats
Boektitel
's Werelts begin, midden, eynde, besloten in den Trou-Ringh met den Proefsteen van den selven
Staat
Redelijk
Publicatiejaar oudste item
1637
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Matthias Havius
Band
Vellum
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen