Bastiaan Cramer - De Geldersche Trap der Jeugd - 1790

Omschrijving
Bastiaan Cramer - De Geldersche Trap der Jeugd - 1790
Kinderboeken - Aantal: 1

Volledige titel; De Geldersche Trap der Jeugd of Grondige en Nauwkeurige Fundament-legger der Nederduitsche Spel- Lees- Schryf- en Taal-Konst. Niet alleen, naar de eenvoudige vatbaarheid en aangroeiiend begrip der Leerlingen, van 't A,B,C, af aan, tot een volkomen kennis in spellen en lezen toe ingerigt; maar ook tot een zeer nuttig en noodzaaklijk gebruik voor Ondermeesters, of ook Vreemdelingen, die de Nederduitsche Spraak zoeken te leeren: als ook voor Ouders, die geene gelegenheid of vermogen hebben, on hunne Kinderen ter School te zenden. Nieuwe Verbeterde Uitgaave, in Twee Stukjes - Eerste Stukje


Conditie; Naaisel her en der wat los, gebruikelijke verkleuring, oude eigendomskenmerken aan binnenzijde van de perkamenten voorflap. Naam en datum (1791!) op voorzijde. Verder net exemplaar van het eerste stukje van twee.

¶ De uitgebreide ondertitel geeft eigenlijk precies de bedoeling van het boekje aan. Omdat er vanaf 1793 edities onder een andere titel verschenen dateren we deze editie uitgegeven in Leiden rond 1790. Deze editie niet gevonden op Worldcat.org.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Kinderboeken
Auteur/ Illustrator
Bastiaan Cramer
Boektitel
De Geldersche Trap der Jeugd
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1790
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
David Du Mortier en Zoon
Band
Vellum
Aantal pagina‘s.
72
Afmetingen
14×10 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen