Cornelis de Kort (1910-1996) - Jonge dame op woonwagenkamp

Omschrijving
Cornelis de Kort (1910-1996) - Jonge dame op woonwagenkamp
Olieverf op doek - Gesigneerd - (1910-1996)

Prachtig impressionistisch werk (jonge zigeunerin op woonwagenkamp) mooie losse toets kenmerkend aan het werk van de Kort!!

Cornelis de Kort werd in 1910 in Hoboken (België) geboren. Via allerlei omwegen kwam hij in Gilze terecht en verhuisde vervolgens naar Rijen.
Hij ontwikkelde zich tot een bekwaam en vooral impressionistisch schilder. Zijn eerste expositie als kunstenaar had hij al op zeventienjarige leeftijd in 1927 in Tilburg. Hij ontwikkelde een bijzondere vaardigheid in het portretteren van personen. Zo heeft hij in opdracht vele schilderijen gemaakt, onder andere van Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Ook schilderijen van diverse burgemeesters van Gilze en Rijen zijn van zijn hand. Ze hangen in de portrettengalerij in het gemeentehuis. Maar liefst vier keer is er in het gemeentehuis een expositie van zijn werken geweest. De Kort kreeg ook opdracht van burgemeester en wethouders om pentekeningen van de vier kerken in de dorpen te maken, om te gebruiken als nieuwjaarskaart. Ook zijn impressionistische werken van landschappen en dorpsgezichten zijn bekend en gewild vanwege het fraaie coloriet. In 1996 overleed Cornelis de Kort. Één oude restauratie te zien op achterzijde doek zie foto.

Het werk word zorgvuldig verpakt en aangetekend verstuurd (extra verzekeren is optie).

Kavelgegevens
Jaar
(1910-1996)
Kunstenaar
Cornelis de Kort (1910-1996)
Titel van kunstwerk
Jonge dame op woonwagenkamp
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Gesigneerd
Staat
In goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Weight
5 kg
Afbeeldingsgrootte
600×750 mm
Totale afmetingen
690×835×60 mm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen