Adriaan Herman Gouwe (1875-1965) - Landschap

Omschrijving
Adriaan Herman Gouwe (1875-1965) - Landschap
Olieverf op karton - Gesigneerd - Begin vorige eeuw

Marktfris schilderij van Adriaan Gouwe. Recent schoonmaakt en heel puur. In het echt zijn de kleuren nog veel frisser en sprankelender. Een goed voorbeeld van zijn kracht!

Herman Gouwe behoort tot de Hollandse luministen. Hij studeerde aan de Amsterdamse Rijksakademie en reisde daarna twee jaar rond in Italië en Spanje. Na zijn terugkeer in 1905 woonde hij tot 1910 in Maastricht en keerde daarna elke zomer terug om het Limburgse landschap en akkers met boeren en paarden te schilderen. Nadat hij rond 1910 in Blaricum kennis maakte met het luminisme van Jan Sluijters, Leo Gestel en Ferdinand Hart Nibbrig, werden zijn schilderijen puur zonlicht en kleur. Het werk van Gouwe kreeg lovende kritieken en werd in één adem genoemd met dat van tijdgenoten Mondriaan, Sluijters en Toorop. De schilder zelf stond dit succes echter tegen en in 1927 keerde hij met zijn vertrek naar Tahiti de Hollandse kunstwereld voorgoed de rug toe. Musea: o.a. Centraal Museum Utrecht.

Kavelgegevens
Jaar
Begin vorige eeuw
Kunstenaar
Adriaan Herman Gouwe (1875-1965)
Titel van kunstwerk
Landschap
Techniek
Olieverf op karton
Handtekening
Gesigneerd
Staat
In zeer goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Totale afmetingen
28×0×43 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen