Micky Hoogendijk (1970-) - Schoon licht

Omschrijving
Micky Hoogendijk (1970-) - Schoon licht
Lambda C-print - Ongesigneerd - Unica - 2019

KiKa staat voor Kinderen Kankervrij. In Nederland krijgen elk jaar honderden kinderen te horen dat zij kanker hebben, waarbij 1 op de 4 kinderen het niet overleefd. KiKa gelooft dat dit beter moet én kan. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Voor dit initiatief van KiKa zijn maar liefst vijftig fotografen op bezoek geweest bij kinderen met kanker of kinderen die kanker hebben gehad. Hun bijzondere ontmoeting heeft geleid tot een prachtige collectie van unieke foto's die van 3 tot 24 april exclusief te bemachtigen zijn op Catawiki, waarbij de volledige opbrengst inclusief 9% koperscommissie ten goede komt aan KiKa en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

//

Tijdens het eerste gesprek tussen Rosanne en Micky vertelde Rosanne over zichzelf, haar ziekte en verwoordde dat ze nu een jaar 'schoon' is van kanker. Schoon, dat was het woord dat Micky voor Rosanne koos. Schoon van kanker maar ook schoon als in mooi.

Rosanne is de perfecte muse voor Micky. Een prachtig klassiek gezicht. Ze deed haar denken aan Rembrandt en Botticelli. Rosanne kwam met het woord licht. Ze doet veel met licht en maakt mooie kaarsjes die ze verkoopt voor KiKa.

Het licht roept haar, het licht steunt haar in de rug. In een donkere kamer heb je maar een kaarsje nodig om toch de hele ruimte te verlichten. En dat is in het leven ook zo. Rosanne is een kaarsje.

Techniek en afwerking:

Lambda C-print, geplexificeerd op 2mm helder Acrylaat, opgeplakt op 3mm Dibond, U-profiel 20mm (ophangprofiel)

Kavelgegevens
Kunstenaar
Micky Hoogendijk (1970-)
Titel van kunstwerk
Schoon licht
Techniek
Lambda C-print
Editie
Unica
Signatuur
Ongesigneerd
Datum van afdrukken
2019
Staat
Nieuw
Afbeeldingsgrootte
91×65 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen