Cor van Velsen - See Holland - 1947

Omschrijving
Cor van Velsen - See Holland - 1947
Poster - Botanica, Culturen, Folklore, Landschap, Reclame, Reizen, Seizoensvakanties, Stad en Landschap, Topografie - Nederland

Decorative tourisme poster voor Holland / Nederland. Met tulpen / bloembollenvelden en klomp. Lichte verkleuringen / onvolkomenheden aan de randen. Wat verstevigingen met japans papier / archieftape (dus zuurvrij) aan de achterzijde langs de randen. Wordt in stevige koker verzonden.

De affichekunstenaar Cor van Velsen (1921-2010) wordt geboren in 1921 in Hilversum in een katholiek gezin. Zijn tekentalent wordt al op jonge leeftijd opgemerkt door zijn vader, die hem aan zijn eerste baan helpt bij Reclamebureau Kastelein. Hier gaat Cor van Velsen als zeventienjarige aan de slag. Hij volgt ook tekenlessen aan een avondacademie in Amsterdam. Cor van Velsen blijft tot tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Kastelein werken. Na de oorlog kan hij een atelier krijgen in een Amsterdams grachtenhuis en begint hij voor zichzelf. In 1947 maakt Van Velsen in opdracht van de Algemene Vereniging voor Vreemdelingenverkeer –de huidige VVV- een affiche om meer buitenlandse toeristen naar Nederland te trekken. Het wordt een affiche met een klomp en daarin de tekst See Holland en het betekent zijn grote doorbraak.

Kavelgegevens
Object
Poster
Ontwerper
Cor van Velsen
Poster titel
See Holland
Jaar
1947
Onderwerp
Botanica, Culturen, Folklore, Landschap, Reclame, Reizen, Seizoensvakanties, Stad en Landschap, Topografie
Land van herkomst
Nederland
Staat
B (redelijk - duidelijke onvolkomenheden)
Afmetingen
99×62 cm
Aantal items
1
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen