Chris van Houts (1953-) - Think in the pink

Omschrijving
Chris van Houts (1953-) - Think in the pink
Lambda C-print - Gesigneerd - Unica - 2019

KiKa staat voor Kinderen Kankervrij. In Nederland krijgen elk jaar honderden kinderen te horen dat zij kanker hebben, waarbij 1 op de 4 kinderen het niet overleefd. KiKa gelooft dat dit beter moet én kan. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Voor dit initiatief van KiKa zijn maar liefst vijftig fotografen op bezoek geweest bij kinderen met kanker of kinderen die kanker hebben gehad. Hun bijzondere ontmoeting heeft geleid tot een prachtige collectie van unieke foto's die van 3 tot 24 april exclusief te bemachtigen zijn op Catawiki, waarbij de volledige opbrengst inclusief 9% koperscommissie ten goede komt aan KiKa en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

//

Toen ik voor het eerst naar de middelbare school ging had mijn buurmeisjes met nagellak flamingo’s op mijn nagels gelakt: een blauwe ondergrond met een mooi roze kleur voor de flamingo’s. Vanaf toen begon ik flamingo’s te verzamelen. Vier jaar geleden heb ik ze voor het eerst in het wild gezien, bij het vliegveld van Montpellier. “Ik was zo blij dat ik de hele vlucht alleen maar kon lachen.”

Met dank aan de Kanarie Club, Amsterdam

Techniek en afwerking:
Lambda C-print, geplexificeerd op 2mm helder Acrylaat, opgeplakt op 3mm Dibond, U-profiel 20mm (ophangprofiel)

100x150cm / 68x100cm

Kavelgegevens
Kunstenaar
Chris van Houts (1953-)
Titel van kunstwerk
Think in the pink
Techniek
Lambda C-print
Editie
Unica
Signatuur
Gesigneerd
Datum van afdrukken
2019
Staat
Nieuw
Afbeeldingsgrootte
100×150 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen