Alfa Romeo - Guiletta Spider Barchetta - 1962

Omschrijving
Alfa Romeo - Guiletta Spider Barchetta - 1962
Kan worden opgehaald in: België - met Belgisch kenteken - 2464 mi - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

De auto hier gepresenteerd is volgens zijn chassisnummer een Type 101.23 1962 Alfa Romeo Giulia Spider. Het chassisnummer (AR101.23/373985) klopt voor een Spider model en geeft het als een Giulia, hoewel een zeer vroeg 1962 exemplaar, net in de overgangsperiode van de 1290cc Giulietta tot 1570cc Giulia.

Het race-leven van de auto begon in de mid-jaren `80, toen Keith Goring, de bekende Alfa-liefhebber en oprichter van 'Alfas Unlimited Inc.' uit Connecticut, zijn uitgebreide expertise gebruikte om een rollende "roest- en ongevalvrije" Spider weg-auto te transformeren in een competitieve race-auto geconfigureerd met een 1290cc motor.

Jarenlang bezat en gebruikte Keith de auto op en neer de oostkust met veel succes op Lime Rock, Grand Bahama's, Watkins Glen, Daytona en Sebring. Als zodanig een bekende historische racewagen, hij werd bij velen bekend als '#92', en draagt dit nummer nu drie decennia lang. De auto werd later verkocht aan een Fred Schueddekopp uit de staat Washington, en opnieuw in 2009 aan een eigenaar die een volledige bare-metal en mechanische restauratie begon, en de auto schilderde in opvallend 'Blue Medio'.

In deze volgende periode reed de auto als onderdeel van de Northern California CSRG vintage serie op Sears Point en Thunderhill. In 2012 werd hij opnieuw uitgerust met een motor met de race-spec 1290cc met 128 PK gebouwd door Glenn Olivera uit Berkeley (Californië), terwijl Jon Norman Racing een limited-slip achterkant installeerde en een Giulietta motorkap ook werd toegevoegd. In datzelfde jaar, als gevolg van de herkomst en de enige Giulia Spider in beide races, werd de auto ingevoerd en geaccepteerd in de Monterey Reunion en Pre-Reunion races.

De opnieuw gebouwde motor heeft minder dan 500 km gereden, terwijl het hoofd meer recent werd gereviseerd door Dan Marvin uit Berkeley met alle nieuwe kleppen en veren, met slechts één race gereden. De close-ratio 5-versnellingsbak is ook net gereviseerd.

Dit race-exemplaar met nette interessante race-stamboom is onlangs gewijzigd naar 'barchetta' specificatie om te kunnen worden genoten voor gebruik op de weg in een meer comfortabele manier.

Wijzigingen omvatten:

- nieuwe koppeling
- Nieuwe velgen
- Nieuw interieur
- nieuwe uitlaat.
- nieuw stuurwiel
- nieuwe vering
- nieuwe banden
- ....

Draai de sleutel klaar om te worden genoten door de nieuwe eigenaar.

Kan worden bekeken in ANZEGEM, België
Bunt u geïnteresseerd in het vinden van andere Italiaanse iconen?
Gebruik dan hashtag #ItalianIcons in de zoekbalk!

Kavelgegevens
Merk
Alfa Romeo
Model type
Guiletta Spider Barchetta
Jaar
1962
Bevindt zich in
België
Carrosserievorm
Cabriolet
Kilometerstand
2464 mi
Registratiedocumenten
met Belgisch kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Paardenkracht
126
Staat (Algemeen)
2 - Zeer goede conditie: minimale sporen van gebruik of slijtage
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen