Fiat - Dino Coupè 2.0 - 1968

Omschrijving
Fiat - Dino Coupè 2.0 - 1968
Kan worden opgehaald in: Italië - met Italiaans kenteken - 75000 km - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

Kan een Italiaanse coupé (die niet een Ferrari, Lamborghini of Maserati is) worden ontworpen als een een uniek model zonder een oorspronkelijke sedan-versie? Het antwoord is ja, zoals in het geval van de Fiat Dino coupé, die alleen aan de spider-versie verwant was. Het was een uitzondering voor een Italiaans bedrijf in de jaren 1960, dankzij het akkoord dat Fiat op 1 maart 1965 met Enzo Ferrari had ondertekend.

Deze auto is afkomstig van een beroemde Ferrari collectie. Het was dus altijd binnen opgeslagen in een ruimte met een goed functionerende airconditioning. De auto is geregistreerd in 1968 en het behoort tot de eerste serie (AC), waarvan slechts 3670 exemplaren geproduceerd zijn.
De carrosserie, in een klassieke en tijdloze racing rode kleur, is mooi en glanzend; ook de bodem is goed, zoals u kunt zien in de foto's. Het sportieve interieur in zwart leder en stof is origineel en goed bewaard gebleven.

De uitbundige en levendige 1987 cc V6 motor met 160 pk, allemaal in aluminium en voorzien van 4 bovenliggende nokkenassen (2 per cilinder), werkt geweldig.
Technische keuring geldig tot 08/2020.

Deze Ferrari is tevens voorzien van een gebruikershandleiding en onderhoudshandleiding en heeft originele kentekenplaten en documenten.De auto kan worden bezichtigd/getest en opgehaald in Controguerra (TE), Italië. 
Wij zullen de administratieve procedures en documenten verzorgen, ook voor de export, en wij kunnen ook het transport regelen.

Kavelgegevens
Merk
Fiat
Model type
Dino Coupè 2.0
Jaar
1968
Bevindt zich in
Italië
Carrosserievorm
Coupé
Kilometerstand
75000 km
Registratiedocumenten
met Italiaans kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
Paardenkracht
160
Cilinderinhoud
1997
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen