Wietse Hoving (1911-1999) Groninger Ploeg - Stilleven

Omschrijving
Wietse Hoving (1911-1999) Groninger Ploeg - Stilleven
Olieverf op paneel - Gesigneerd - Jaren 30/40

Wietse Hoving Groninger Ploeg stilleven olieverf op eiken paneel
Vroeg werk
29x37cm


Op de Avondacademie had hij les gehad van Jan van de Baan en dat opende voor hem een relatienetwerk. Hij sloot zich aan bij het kunstenaarscollectief De Ploeg. Iedere vrijdagavond schaarde hij zich onder vakgenoten zoals Jan Altink, Johan Dijkstra en George Martens om te tekenen naar naaktmodel in het gebouw van het Kunstlievend Genootschap Pictura aan het Martinikerkhof. Veelal trokken de heren daarna naar een gelegenheid waar alcoholische dranken werden genuttigd, maar Wietse deed daar zelden aan mee. Hij had noch het budget, noch de babbel om zich in die setting staande te houden.

De periode van De Ploeg werd gekenmerkt door impressionistisch werk. Stillevens en landschappen, maar ook portretten werden in die stijl afgeleverd. Veel van zijn werk werd verkocht via de kunsthandel van Karel Ongering in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat. Ondanks de beperkte tijd die hij ter beschikking had, was Wietse opmerkelijk productief.

Kavelgegevens
Kunstenaar
Wietse Hoving (1911-1999) Groninger Ploeg
Titel van kunstwerk
Stilleven
Jaar
Jaren 30/40
Techniek
Olieverf op paneel
Handtekening
Gesigneerd
Staat
In goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Totale afmetingen
37×29×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen