Jean-Louis Domecq - Jielde - 5 arms vloerlamp

Omschrijving
Jean-Louis Domecq - Jielde - 5 arms vloerlamp
Frankrijk - 1950-1959 - IJzer (gegoten/gesmeed)

Deze prachtige, tot in perfectie volledig gerestaureerde 5-armige lamp is in elke gewenste vorm te creëren tot een waar kunstwerk! Deze lamp van Jieldé is een origineel exemplaar uit de jaren 50 met prachtige geborstelde RVS/aluminium look met een contrast tussen de armen en scharnierpunten. Past in elk vintage, modern of industrieel interieur. De zware voet zorgt voor een perfecte balans in elke positie.
De maximale hoogte bedraagt ca, 230 cm, de armen zijn 40cm lang. Deze lamp bezit een lampenkap die gaaf is, volledig uitgedeukt en effenwit van binnen, met een paar zeer miniscule deukjes aan de buitenkant, welke bijdragen aan het karakter.
Het betreft dan ook een prachtig gerestaureerde, gebruikte lamp!

Werd ontworpen door de Franse ingenieur Jean-Louis Domecq (afkorting Jieldé) en werd voornamelijk gebruikt in ateliers als werklamp. Wat deze lamp zo uniek maakt zijn de scharnierpunten. Gewoonlijk wordt bij kniklampen los snoer gebruikt wat wrijving en vaak breuken veroorzaakt. De Franse ingenieur bedacht in 1950 een veilig, betrouwbaar en gepatenteerd alternatief waarbij in het scharnierpunt koperen ringen geplaatst worden. Deze ringen geleiden de stroom waardoor er geen kabelbreuk kan ontstaan.

Kavelgegevens
Object
5 arms vloerlamp
Materiaal
IJzer (gegoten/gesmeed)
Ontwerper / Kunstenaar
Jean-Louis Domecq
Fabrikant / Merk
Jielde
Geschatte periode
1950-1959
Land van herkomst
Frankrijk
Staat
Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen