Versteend Hout - Stuk - Dipterocarpus - 30×31×16 cm

Omschrijving
Versteend Hout - Stuk - Dipterocarpus - 30×31×16 cm
NEOGEEN-Mioceen, Aquitanien (20,44–23,03 miljoen jaar) - Indonesië

Prachtige stam Versteend Hout met heel bijzondere kleuren

Versteend Hout is een gemineraliseerd stuk van een boom welke ontstaan is doordat bomen omgevallen zijn en bedekt werden onder een laag grond of zand. Vaak tgv een natuur ramp. De kleuren welke u in Versteend Hout ziet zijn afhankelijk van de Mineralen in de grond of het zand. Elke mineraal zorgt voor een eigen kleur. Het proces van ''verstenen'' zorgt ervoor dat al de karakteristieken zoals noesten, schors en jaarringen van het hout bewaard blijven. Een evt. rottingsproces in een ver verleden kan voor prachtige kristal vorming zorgen, vaak in meerdere kleuren.

Wij versturen ons Versteend Hout zeer goed ingepakt met track en trace. Mocht u meerdere dingen winnen op de veiling, dan kunnen wij deze vaak combineren zodat u bespaard op uw verzendkosten. Dit is geheel afhankelijk van het totaal gewicht. Neemt u hiervoor svp even contact met ons op. Evt. teveel betaalde kosten betalen wij u uiteraard terug.

Kavelgegevens
Soort
Versteend Hout
Object
Stuk
Wetenschappelijke naam
Dipterocarpus
Herkomst
Indonesië
Geologisch tijdperk
NEOGEEN-Mioceen, Aquitanien (20,44–23,03 miljoen jaar)
Staat
In goede staat
Behandeling
Hand-gepolijst
Afmetingen
30×31×16 cm
Gewicht
14 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen