UNESCO - o.a. De grachten van Amsterdam - 1964/2013

Omschrijving
UNESCO - o.a. De grachten van Amsterdam - 1964/2013
Amsterdam - Aantal: 3 - Boek

3 boeken over Amsterdam.

- De grachten van Amsterdam. 400 jaar bouwen, wonen, werken en leven
Koen Kleijn. 464 blz.
Een boek om in te verdwalen, zonder de weg kwijt te raken. Overkoepelend en diepgravend. Een monument gerealiseerd door een gerenommeerd team van specia¬listen. De complete grachtenwand van het UNESCO-gebied is erin afgebeeld in 180 fotostrips en meer dan 700 illustraties. De Grachtengordel, baken in een globaliserende samenleving, is door een gerenommeerd team van specialisten beschreven in elf toegankelijke hoofdstukken. Deze dienen als introductie voor het hoofd¬deel van het boek: de uitgebreide beschrijving in beeld en woord van ieder stukje grachtenwand. Voor het boek werden alle gevels opnieuw gefotografeerd. Ruim 700 illustraties zorgen samen met 180 fotostrips van de grachtenwanden voor een weldadig en rijk boek.

- Amsterdam: A History of the World's Most Liberal City - Russell Shorto (2013)
Alternatieve titel: Amsterdam: Geschiedenis van de Meest Vrijzinnige Stad ter Wereld. Engels. Historisch.384 pagina's Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten).

Amsterdam is wereldberoemd. Iedereen kent de grachten en de Wallen, de musea en de coffeeshops, de fietsers en de trams, en natuurlijk de tolerantie die al eeuwenlang een voorbeeld is voor de hele Westerse wereld. Tot op de dag van vandaag maken het vrije denken en de vrije liefde Amsterdam tot een plek waar, met de woorden van oud-burgemeester Job Cohen, "craziness is a value". Maar de oorsprong van deze tolerantie gaat veel verder terug. Ze bracht in de zeventiende eeuw politieke en economische vrijheid. Amsterdam was in de Gouden Eeuw niet alleen een vrijhaven voor religieuze dissidenten en radicale denkers maar ook de eerste internationale onderneming. De handelsreizen van de VOC bezorgden de stad een ongekende rijkdom en een wereldwijde invloed. In ''Amsterdam'' vertelt Russell Shorto de geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld. Van de aanleg van de eerste grachten in de veertiende eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de zo gekoesterde vrijzinnige idealen onder vuur liggen.

- Pieter Fouquet. Met Fouquet door Amsterdam. Geïllustreerd met 103 reproducties van de gravures, voorkomende in de z.g. Nieuwe Atlas van Fouquet. 1966. 251 pagina's. Herdruk van Nieuwe atlas van de voornaamste gebouwen en gezigten der stad Amsterdam, met derzelver beknopte beschryvingen. - Amsterdam : Changuion en den Hengst, 1783.

Allen in zeer goede staat.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
3
Onderwerp
Amsterdam
Auteur/ Illustrator
UNESCO
Boektitel
o.a. De grachten van Amsterdam
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item
1964
Publicatie jaar jongste item
2013
Druk
Meerdere boeken / uitgaven
Taal
Engels, Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen