Polaroid SVE model SA 3D projector

Omschrijving
Polaroid SVE model SA 3D projector
35 mm film, Diaprojector, Stereo beeld - Redelijk ( gebruikt en in beperkt werkende staat, met duidelijke sporen van gebruik/ zichtbare schade)

Deze Polaroid SVE model SA met serienummer 179 is een zeer vroeg exemplaar voor het weergeven stereoscopische dia's welke is ontwikkeld door Edwin Land in samenwerking met verschillende andere personen rond 1941. De filmstrook loopt van boven naar beneden. Opmerkelijk is de gloeilamp met 2 filamenten! Er zit ook een polaroid brilletje bij waarvan de filters niet meer goed zijn. Het transport mechanisme van de film werkt nog perfect. De lenzen zijn niet beschadigd. Het originele snoer zit er nog aan en heeft een Amerikaanse stekker.
Er lijkt een veer te ontbreken voor de onderste lens welke in de schroefdraad van de lens loopt.
De gebruiksaanwijzing zit er nog bij.
Zeer ingenieus bedachte 3D projector, vooral in mechanisch opzicht. lichte roestvorming op stalen schroefkoppen en assen. Het chroomwerk ziet er nog goed uit. De aluminium behuizing vertoond weinig krassen in de zwarte moffel afwerking.

Kavelgegevens
Meerdere apparaten/lenzen
Nee
Merk
Polaroid
Model/type nummer
SVE model SA 3D projector
Object/apparaat type
35 mm film, Diaprojector, Stereo beeld
Staat
Redelijk ( gebruikt en in beperkt werkende staat, met duidelijke sporen van gebruik/ zichtbare schade)
Aantal hoofdapparaten
1
Filmtype
135
In werkende staat
Nee
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen