Johannes Bosma - AWU Holland & Nedklok - Springbok mantelklok (1)

Omschrijving
Johannes Bosma - AWU Holland & Nedklok - Springbok mantelklok (1)
Nederland - 1920-1949 - Brons, Messing

Prachtige authentieke Art Deco/Amsterdamse School mantelklok, ontwep van Johannes Bosma en geproduceerd door AWU Holland. Dit is een elektrische uitvoering, met een uurwerk van Nedklok. Eén van de snoertjes zit los. Hierdoor heb ik het klokje ook niet kunnen testen. De klok zelf is gemaakt van messing en brons. Mooie vormgeving van het gestileerde bokje, de getallen op de wijzerplaat en de stijltypische metalen krul.

Conditie: in overeenstemming met leeftijd en gebruik. Patina van het hertje wat onregelmatig. Werking onbekend. Enige oxidatie op de wijzerplaat. Zie de foto's om een volledig beeld te krijgen van de conditie.

Johannes Bosma (Skasterlan 1879 - Amstelveen 1960) was een Nederlandse beeldhouwer, ciseleur, ontwerper en tekenaar. Samen met P.G. Florack was hij de oprichter van N.V. Metaalgieterij Bosma en Florack in Amsterdam. Tegenwoordig kennen we Johannes Bosma vooral van de gestileerde dierfiguren op houten sokkeltjes en de art deco klokken.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Springbok mantelklok
Materiaal
Brons, Messing
Ontwerper / Kunstenaar
Johannes Bosma
Fabrikant/merk
AWU Holland & Nedklok
Stijl
Art Deco
Geschatte periode
1920-1949
Land van herkomst
Nederland
Staat
Redelijke staat - zwaar gebruikt en mogelijk ontbreken er kleine onderdelen
Afmetingen
18×30×4 cm
Gewicht
1,8 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen