Andries Verleur ( 1876-1953) - Veluwelandschap met schapenhoeder en kudde.

Omschrijving
Andries Verleur ( 1876-1953) - Veluwelandschap met schapenhoeder en kudde.
Olieverf op doek - Handgesigneerd - 1919

Aangeboden olieverf op doek in goede staat van Andries Verleurs sign en datering r.o.. In originele antieke vergulde lijst met enkele beschadigingen.
Foto's zowel bij daglicht als kunstlicht gemaakt.

Wordt aangetekend verstuurd

Andries Verleur

geboren in Amsterdam, 29 juni 1876
overleden in Amersfoort, 18 december 1953

De kunstschilder Andries Verleur woonde en werkte o.m. in Amsterdam, Renkum (ca 1900-1920), Baarn, Soest (v.a. 1940) en op verschillende plaatsen op de Veluwe, wordt tot de Veluwe schilders gerekend.

Hij kreeg schilder- en tekenlessen van de bekende Haagse Scholers, Willem Maris en Theophile de Bock en werkte samen met tal van andere bekende tijdgenoten. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde in de trant van de Haagse School in mooie lichte impressionistische toets meest landschappen met vee maar daarnaast o.a. dorps-, haven- en stadsgezichten, stillevens en figuren.

Hij nam deel aan diverse (groeps) tentoonstellingen in binnen- en buitenland en exposeerde o.m. in Amsterdam, Arnhem, Antwerpen, Brugge, Brussel, Den Haag en Hoorn.

Het werk van Andries Verleur is opgenomen in diverse bedrijfs-, particuliere- en overheids collecties, w.o. de collectie van het Westfries Museum te Hoorn.

Hij staat bekend om zijn duidelijk herkenbare stijl van compositie en kleurgebruik en komt steeds meer in de belangstelling te staan bij collectioneurs en verzamelaars van de Veluwse school.

Info: Scheen

Kavelgegevens
Kunstenaar
Andries Verleur ( 1876-1953)
Titel van kunstwerk
Veluwelandschap met schapenhoeder en kudde.
Jaar
1919
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
In goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Weight
3 kg
Afbeeldingsgrootte
30×45 cm
Totale afmetingen
6×47×62 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen