Cees Braakman - Pastoe, UMS - Dressoir, Kabinet, Kast - CB-02

Omschrijving
Cees Braakman - Pastoe, UMS - Dressoir, Kabinet, Kast - CB-02
Nederland - 1950-1959 - Hout, Berk

Dit Pastoe/UMS kabinet / dressoir van de hand van Cees Braakman is een echte design klassieker. Het maakte deel uit van de bekende berkenserie, geïnspireerd op de meubels van Edward J. Wormley. Voor dit ontwerp werd gebruik gemaakt van het toen pas door Charles & Ray Eames ontwikkelde multiplex. Het werken met dit materiaal werd opgepakt en geïntroduceerd door de Nederlandse ontwerpers Cees Braakman, Cor Alons en W. Lutjens.

Voor de kenners zijn dit zeer geliefde meubels. Ze werden indertijd gefabriceerd in drie verschillende modellen. Dit betreft een exemplaar van het kabinet voorzien van twee prachtig vormgegeven lades en een legplank.

Gezien de leeftijd verkeert het kabinet in uitstekende staat. Het is gemakkelijk te plaatsen door zijn beperkte afmetingen: H79 x B88 x D48 cm.

Het kabinet moet in principe worden opgehaald maar in overleg en met bijbetaling van kosten is verzending binnen Nederland te regelen.

Kavelgegevens
Object
Dressoir, Kabinet, Kast
Materiaal
Hout, Berk
Ontwerper / Kunstenaar
Cees Braakman
Fabrikant / Merk
Pastoe, UMS
Model / Naam
CB-02
Geschatte periode
1950-1959
Land van herkomst
Nederland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen