Zhemchung-4 lens van Yantar-2K Soviët spionage satelliet (UNIEK!)

Omschrijving
Zhemchung-4 lens van Yantar-2K Soviët spionage satelliet (UNIEK!)
Lens - Goed (gebruikt en in werkende staat met zichtbare gebruikssporen)

Het gaat om een Lens die gedragen is door een YANTAR-2K (Fenix) satelliet van de Soviët unie. In 1964 zijn ze begonnen met het Yantar project ter vervanging van de Zenith satelliet. De Yantar satelliet was bedoeld voor spionage tijdens de koude oorlog.

Er zijn 30 Yantar-2K satellieten gelanceerd met elk een vliegtijd van 30 dagen. 2lanceringen daarvan zijn mislukt, o.a. "Fenix no; 1".

Hij bestond uit 3 delen, waarvan de "landing and camera system module/OSA" werdt gerecupereerd en tot 3 keer herbruikt kon worden. Het camerasysteem die zich in de OSA bevond heette: "Zhemchung-4", met daarvoor deze lens.

Deze lens is 3x gebruikt en daarna opgestuurd voor stockage.

De koffer is 66x66x147cm groot en de lens heeft een diameter 42cm, is 132cm lang en weegt 158 kg. het totale gewicht van de lens + koffer is 188kg.

De lens bestaat uit verschillende onderdelen, de voorste heeft een diameter van 40cm en de laatste 23cm. in totaal zitten er 3 colilmatie modules in. in het midden zit een diafragma die kan geregeld worden aan de rode draaiknop.

Alles is zichtbaar op de foto's en documenten.

Kavelgegevens
Merk
Zhemchung-4
Model/type nummer
lens van Yantar-2K Soviët spionage satelliet (UNIEK!)
Object/apparaat type
Lens
Staat
Goed (gebruikt en in werkende staat met zichtbare gebruikssporen)
Aantal apparaten/lenzen
1
In werkende staat
Ja
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen