John Bevort (1917 - 1996) - Munttoren Amsterdam

Omschrijving
John Bevort (1917 - 1996) - Munttoren Amsterdam
Olieverf op doek - Handgesigneerd - 1970 - 1990

John Bevort was een groot kunstenaar met penseel en paletmes. Zijn strand- en natuurgezichten, stadsgezichten uit Amsterdam en Parijs zijn erg in trek bij kunstliefhebbers. Dit is een erg mooi stadsgezicht uit Amsterdam met de Munttoren.

John Bevort werd geboren op 30 november 1917 te Utrecht. Hij werkte eerst als etaleur alvorens hij in de oorlog in een oud klooster een kamer huurde om in te schilderen. In Utrecht had hij een kunstgalerij in de Choorstraat, waarin hij in de catacombe zijn atelier had. Vanaf die tijd werkte hij met Peter Brouwer samen en werden ze beste vrienden. John wilde uitsluitend gaan schilderen en vertrok in 1960 met zijn gezin naar Schoorl in Noord Holland. Samen met Peter, zijn latere schoonzoon, liet hij daar een groot atelier bouwen, waarin zij iedere dag hard werkten. John kon niet zonder, het schilderen was zijn lust en leven.

John was leerling van Chris Agterberg, leraar Kunstnijverheid, en G. Nijenhuis te Utrecht. Met exposities in Amerika en Duitsland maakte hij naam. Hij was lid van de International Organization of Free Art.

Kavelgegevens
Jaar
1970 - 1990
Kunstenaar
John Bevort (1917 - 1996)
Titel van kunstwerk
Munttoren Amsterdam
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
In zeer goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Afbeeldingsgrootte
60×70 cm
Totale afmetingen
81×5×91 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen