Arnold Hendrik Koning ( 1860 - 1945 ) - Boer en paard in landschap

Omschrijving
Arnold Hendrik Koning ( 1860 - 1945 ) - Boer en paard in landschap
Olieverf op doek - Handgesigneerd - 19/20e eeuw

Boer en paard in landschap. Het schilderij is in goede staat. De lijst heeft ouderdomssporen.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam bezit meerdere schilderijen van Arnold Hendrik Koning uit de nalatenschap van Theo van Gogh. Koning heeft na 1888 aan Theo werk gestuurd om in Parijs te verkopen.

In 1886 debuteerde Koning door deelname aan een tentoonstelling in Pictura (Groningen). Hetzelfde jaar verhuisde hij naar Den Haag voor cursussen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. In 1887 vertrok hij voor negen maanden naar Parijs. Daar ontmoette hij Theo van Gogh, kunsthandelaar voor Goupil & Cie, en zijn oudere broer Vincent. Nadat Vincent in het voorjaar van 1888 vanuit Parijs naar het Zuiden was vertrokken, kreeg Arnold een plek in Theo's appartement aan de Rue Lepic. Van de vriendschap zijn brieven overgeleverd. Nadat Vincent in het voorjaar van 1888 vanuit Parijs naar het Zuiden was vertrokken, kreeg Arnold een plek in Theo's appartement aan de Rue Lepic. Na Parijs woonde en werkte vervolgens in Amsterdam, Den Haag, Katwijk aan zee, Dordrecht, Rijswijk en Voorthuizen. Koning werd tot kunstschilder opgeleid aan de Rijksakademie in Amsterdam. Hij schilderde, tekende en etste figuren (naakten), landschappen, strandgezichten (strandkoetsjes), maar ook stads- en dorpsgezichten.

Kavelgegevens
Kunstenaar
Arnold Hendrik Koning ( 1860 - 1945 )
Titel van kunstwerk
Boer en paard in landschap
Jaar
19/20e eeuw
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
Over het algemeen in redelijke staat met ouderdomssporen
Aangeboden met lijst
Ja
Weight
6 kg
Afbeeldingsgrootte
49×64 cm
Totale afmetingen
67×82×7 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen