Fr. Junghuhn - Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel XV - 1858/1910

Omschrijving
Fr. Junghuhn - Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel XV - 1858/1910
Geschiedenis, Koloniale geschiedenis, Reizen, Topografie, Indonesia - Aantal: 3

Bevat 3 boeken m.b.t. Franz Junghuhn

1. - Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel XV / Vierde Serie, 1858. Met een uitgebreid artikel van Junghuhn getiteld: "Toestand der aangekweekte kinabomen op het eiland Java" (pp. 23-138). Geheel 484 pp. met interessante artikelen betreffende Nederlands Indië

2. Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel XXV / Vijfde Serie, 1862. Met artikelen van Junghuhn getiteld: "Kinakultuur op Java" (pp. 1-40), Indigo-planten (pp. 44-46) En voorts van J.E. De Vrij "Cinchona Pahudiana" en van J.E. Teijsmann "Kina-Kultuur op Java", met verwijzingen en kritiek (!) naar Junghuhn. Van dezelfde auteur eveneens "Bijdrage tot de kennis van het echte IJzerhout", met 2 uitslaande gravures. Geheel 478 pp.

3. - F. Junghuhn Gedenkboek 1809-1909 met afbeeldingen/foto's en frontispiece portret van Junghuhn.

Conditie; Zeer fraaie exemplaren.

¶ Junghuhn (1809-1864) was een Pruisisch-Nederlands ontdekkingsreiziger, indoloog, landmeter, arts, geograaf, geoloog en botanicus. Als onderzoeker bracht hij de geografie, geologie en natuur van Java en de Bataklanden op Sumatra in kaart. Naast het wetenschappelijk vastleggen van zijn ontdekkingen schreef Junghuhn ook boeken over zijn reizen.
Junghuhns werk was een grote stap vooruit in de kennis van de natuur van de tropen en in het bijzonder van Nederlands-Indië. Zijn boeken vormden in zijn tijd de meest nauwkeurige en complete beschrijving van dit gebied en zijn gegevens en verzamelingen zouden nog jaren na zijn dood leiden tot nieuwe ontdekkingen en inzichten.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
3
Onderwerp
Geschiedenis, Indonesia, Koloniale geschiedenis, Reizen, Topografie
Auteur/ Illustrator
Fr. Junghuhn
Boektitel
Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel XV
Staat
Fraai
Publicatiejaar oudste item
1858
Publicatie jaar jongste item
1910
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Lange & Co.
Band
Harde kaft
Afmetingen
22×13 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen