Isao Hosoe, Alessio Pozzoli - Luxo - Bureaulamp - Heron

Omschrijving
Isao Hosoe, Alessio Pozzoli - Luxo - Bureaulamp - Heron
Italië - 1990-1999 - Aluminium, Staal, Kunststof

In een goedwerkende staat, een prachtige imposante Japans -en Italiaans Design tafellamp, de Heron tafellamp van de ontwerpers Isao Hosoe (1942-2015) en Alessio Pozzoli (1960-). Geproduceerd door Luxo Italiana S.p.A., Italy, 1994. Op de voet zit een twee standen schakelaar. Aan de onderkant 8 wielen waardoor hij 360 graden kan draaien.

Afmetingen: Hoogte 66 cm. Voet diameter 14 cm. Materiaal: ABS plastic, aluminum en ander materiaal.

Achtergrondinformatie:
De ontwerpers zijn de Japanse ontwerper Isao Hosoe en de Italiaanse ontwerper Alessio Pozzoli. Fabrikant Luxo Italiana S.p.A., Italië, 1994

Prijzen en erkenningen: Classic Award for Design Excellent 2005, The Norwegian Design Council, Good Design Award 1996, USA, Good Design Award 1997, Japan, Show participation “European Design – Design as Identity” at Louisiana Museum of Humlebaek, Copenhagen., D. Annual Design Review ’95 – Honourable Mention Furniture.

Bureaulamp heeft een asymmetrische lichtverdeling die reageert op de eisen van moderne ergonomie waardoor tegelijkertijd maximale visuele prestaties en comfort worden gegarandeerd, zonder de ogen te vermoeien.

De Heron lamp is uitgerust met een pantograaf mechanisme dat de reflector toestaat zijn helling altijd parallel aan het bureaublad te behouden, onafhankelijk van zijn arm.

Aan de onderkant van de basis bevinden zich een aantal kleine wielen waarmee de lamp vrij op het werkblad kan draaien.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals enige lichte krasjes en vlekjes. Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Bureaulamp
Materiaal
Aluminium, Kunststof, Staal
Ontwerper / Kunstenaar
Alessio Pozzoli, Isao Hosoe
Fabrikant / Merk
Luxo
Model / Naam
Heron
Stijl
Modern
Geschatte periode
1990-1999
Land van herkomst
Italië
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
66×0×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen