Per Lütken - Holmegaard - Schotel, Vaas (2) - Model Selandia

Omschrijving
Per Lütken - Holmegaard - Schotel, Vaas (2) - Model Selandia
Denemarken - 1960-1969 - Glas

In een goede vintage staat, een geblazen design vaas en schotel welke ingegraveerd zijn met naam, nummer en jaartal, van de bekende Scandinavische ontwerper Per Lütken (1916-1998) voor Holmegaard. Kleur is grijs/groen.

Vaas ingegraveerd aan de onderzijde met Holmegaard / 19 P 56, en de schotel met Holmegaard / A200 of A260, zie de close-up foto's.

Afmetingen:
Vaas - Hoogte 25 cm x Diameter 9 cm.
Schotel - Hoogte 8,3 cm x Diameter 29 cm.

Achtergrondinformatie:
De Selandia schaal is ontworpen door Per Lütken (1916-1998) in het voorjaar van 1957. De schaal is met de hand gemaakt en ontstaat wanneer de glasblazer het hete glas voorzichtig draait, omhoog en omlaag brengt. De visuele zachtheid in het glas bij 1400 graden Celsius is direct zichtbaar in de gekoelde, transparante versie van de schaal.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik. Krasjes, vlekjes, slijtage plekken vooral de onderzijde van beide items. En aan de onderzijde een chip en fleabites, zie de laatste foto met rode pijl. Ook kalkaanslag in het vaasje en twee bruine vlekjes, denk met azijn en schoonmaakmiddel eruit te krijgen.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Aantal items
2
Object
Schotel, Vaas
Materiaal
Glas
Ontwerper / Kunstenaar
Per Lütken
Fabrikant / Merk
Holmegaard
Model / Naam
Model Selandia
Geschatte periode
1960-1969
Land van herkomst
Denemarken
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen