Harriet Beecher Stowe - Dred; a tale of the great dismal swamp - 1856

Omschrijving
Harriet Beecher Stowe - Dred; a tale of the great dismal swamp - 1856
Literatuur - Aantal: 1 - Boek

Collatie; viii, 524 pp.

Conditie; Fraaie originele (!) groen linnen band met goud- en blindgestempelde versiering. Schutbladen iets vlekkig, inhoud wat verkleurd door houthoudend papier. Scharnieren vrij zwak. Er zijn exemplaren bekend met 12 pp. advertenties, deze vinden we niet in dit exemplaar. Alle sneden verguld. Een verder zeer fraai exemplaar van een uiterst zeldzaam boek.

¶ Harriet Beecher Stowe (14 juni 1811 – 1 juli 1896) was een Amerikaans abolitioniste en schrijfster. Zij werd bekend vanwege "Uncle Tom's Cabin" één van de bekendste boeken uit de canon van de Amerikaanse literatuur en een aanklacht tegen de slavernij. Deze werd in 1852 gepubliceerd nadat het eerst tussen 1851 en 1852 als serie verscheen en beïnvloedde de heersende opvattingen over slavernij.
Het hier aangeboden Dred is de opvolger van deze klassieker. Het betreft hier de UK-edition die eerder verscheen dan de Amerikaanse editie, en het is dus de echte eerste druk. Het voorwoord van de UK-editie verscheen niet in de US-editie.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Harriet Beecher Stowe
Boektitel
Dred; a tale of the great dismal swamp
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item
1856
Druk
Eerste druk
Taal
Engels
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Sampson Low, Son & Co
Band
Harde kaft
Afmetingen
16×9 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen