Citroën - HY - 1972

Omschrijving
Citroën - HY - 1972
Bevindt zich in: Nederland - met Nederlands kenteken - 159971 km - 4 - In een goede staat, rijklaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist.

MurpHY, een karakteristieke Citroën HY uit 1972.

Origineel in Nederland geleverd en direct omgebouwd tot camper waardoor hij pas in 1973 op kenteken kwam. Met deze camperinbouw heeft hij vele jaren met een familie opgetrokken. Na 30 jaar werd hij verkocht aan een jong gezin die hem een jaar hebben gehad. Daarna heeft de huidige eigenaar hem gekocht.
In de loop der jaren is er veel onderhoud gepleegd, zo is de motor vervangen (originele blok wordt meegeleverd daarvan zijn de kop en een zuiger beschadigd), zijn de originele velgen vervangen door op maat gemaakte 16 inch velgen zodat normale banden bruikbaar zijn.

Er zijn 123 ignition en elektrische benzinepomp geïnstalleerd. Startmotor is gereviseerd. Temperatuursensor in de cilinderkop.

Hij heeft radio/cd/usb/speler en achteruitrijcamera (op dit moment niet werkend). Nieuwe startaccu.

Alle remleidingen zijn vervangen door RVS exemplaren. LPG installatie met 180L bruto (144L netto) tank die in de rijrichting is geplaatst zodat er nog steeds veel laadruimte over is.

In deze laadruimte zijn twee klapbedden met dikke matrassen opgenomen en bovenkastjes zodat er ook gekampeerd kan worden.

Dik eikenhouten parket met isolatielaag, Xtrem isolatiebekleding, dimbare LEDstrips. Gordijnen voor alle ramen zijn er ook bij.
Hij start en loopt goed op LPG en benzine. Remmen kunnen een checkup gebruiken. Chassis is hard.

Er zijn ook minpunten: sprake van roest op diverse (niet kritische!) punten: de A-stijlen, onderaan de achterkant, langs diverse naden en boven het rechterportier en de schuifdeur. De dakgoten hier zijn kapot en open van boven. Een compleet vervangend stuk wordt meegeleverd!

De huidige APK loopt nog tot 21 september 2020 en vanaf 2022 is de verwachting dat er geen APK meer verplicht zal zijn.

Een zeer leuke wagen, waar eigenaar 15 jaar veel plezier van heeft gehad. Door persoonlijke omstandigheden is er voorlopig geen plaats voor deze bus en het is met pijn in het hart dat MurpHY te koop komt.

Camper, bestelwagen, foodtruck, reclameobject... hij verdient een goed huis dat hem de liefde kan geven die hij nodig heeft.

Standplaats Hengelo (OV) en zie ook citroenhyforum.nl voor historie.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Kavelgegevens
Merk
Citroën
Model Type
HY
Jaar
1972
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Camper
Kilometerstand
159971 km
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
4 - Redelijke staat: rijdbaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
LPG
Kleur
Rood
Paardenkracht
60
Cilinderinhoud
1911
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen