AEG Mignon - machine type with iron case - Hout, IJzer (gegoten/gesmeed)

Omschrijving
AEG Mignon - machine type with iron case - Hout, IJzer (gegoten/gesmeed)
Duitsland - 1902-1925

Fantastische typemachine, meer dan 100 jaar oud. Alles werkt en beweegt, en zelfs de dop bovenop de schrijfspoel is er (ontbreekt vaak).
De koffer is mooi, een paar deuken en mist het handvat om te dragen, maar niets van dit is storend.

Algehele superconditie gezien de leeftijd. Zie de foto's, deze maken deel uit van de beschrijving.

In werking wordt een wijzer over een gebogen rechthoekige tekenindex verplaatst om het gewenste teken te selecteren (de wijzer ontbreekt helaas). Terwijl de aanwijzer wordt verplaatst, wordt de tekstbus gedraaid en verschoven om het geselecteerde teken naar het afdrukpunt te brengen. De afdruktoets (middelste toets van de drie aan de voorkant van de machine) wordt vervolgens ingedrukt, waardoor het teken en het inktlint (ontbreekt) op het papier worden gedrukt. De linker toets is de spatiebalk en de rechter toets is de backspace-toets.

Typesnelheden tot 300 tekens per minuut waren naar verluidt mogelijk. Type hoezen en karakter indexen kunnen worden gewijzigd om tegemoet te komen aan verschillende talen of speciale tekensets.

Schrijfmachine van de indexklasse met typemof, vervaardigd door de Allgemeine Electrizitats Gesellschaft (AEG) in Berlijn, Duitsland. De machine is ontwikkeld door AEG in 1901-1902 op basis van een patent van 1901 door Louis Sell uit Berlijn. De Mignon bleef in productie in verschillende modellen tot de jaren 1930.

Een fantastisch verzamelobject.

Kavelgegevens
Object
machine type with iron case
Materiaal
Hout, IJzer (gegoten/gesmeed)
Fabrikant / Merk
AEG Mignon
Geschatte periode
1902-1925
Land van herkomst
Duitsland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen