de dion bouton - Type IW - 1924

Omschrijving
de dion bouton - Type IW - 1924
Bevindt zich in: België - Met Spaans kenteken - 10 km - 4 - Redelijke staat: rijklaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist

De Dion Bouton werd in 1883 te Parijs opgericht door de graaf Albert de Dion, George Bouton en diens zwager Trépardoux als De Dion, Bouton et Trépardoux.

De wagen komt uit de privécollectie van de bekende militair en politicus Acronovaldo Bonaccorsi. Beroemd geworden tijdens de Spaanse burgeroorlog die begon na een pronunciamiento (oppositieverklaring) van een groep rechtse generaals. Hij was commandant van nationalistische krachten in de Balearen. De wagen verbleef tot eind jaren 60 in Palma de Mallorca. Daarna werd deze geïmporteerd naar Italië. Waar ze voor vele jaren compleet maar ongebruikt in een museum doorbracht. Een prachtige wagen, slecht 4 eigenaren, waaronder grootste namen. Nog steeds de originele documenten en de Spaanse nummerplaten. Vele gedocumenteerd geschiedenis.

De wagen vertoond geen roest en de motor zit niet vast. Een fantastisch project om te restaureren en op elk evenement de blikvanger te zijn. Wie deze auto koopt, koopt ook een stukje geschiedenis van de Italiaanse race geschiedenis van de jaren 1900 en Italiaanse/Spaanse politiek.

De wagen kan bezigtigd en opgehaald worden in de regio van Kortrijk.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Kavelgegevens
Merk
de dion bouton
Model Type
Type IW
Jaar
1924
Bevindt zich in
België
Body stijl
race car
Kilometerstand
10 km
Registratiepapieren
Met Spaans kenteken
Staat
4 - Redelijke staat: rijdbaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Geel
Paardenkracht
10
Cilinderinhoud
1397
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen