Dictys Cretensis & Dares Phrygius - De bello Trojano & De excido Troiae - 1630

Omschrijving
Dictys Cretensis & Dares Phrygius - De bello Trojano & De excido Troiae - 1630
Filosofie, Geschiedenis, classics - Aantal: 1 - Boek

Collatie; (12), 196 pp.

Conditie; Overlappend perkamenten bandje, aangevuild maar in nette staat. Titel en auteur in oude hand op rug geschreven. Schutbladen los van de platten. Voorste schutbladen iets gekreukt. Bandje en inhoud in zeer nette staat. Eigendomskenmerk uit 1640 geschreven op schutblad. Bevat een fraaie gegraveerde titelpagina met 'Paard van Troje".
Zeer charmant boekje Rahir 1839; Schweiger II, 331f.

¶ Op naam van Dictys Cretensis is het Latijnse prozageschrift Ephemeris Belli Troiani (Dagboek van de Trojaanse Oorlog) in 6 boeken overgeleverd. De auteur doet het voorkomen alsof hij in het gevolg van de Kretenzische koning Idomeneus heeft deelgenomen aan de Trojaanse Oorlog aan de kant van de Grieken en als ooggetuige een dagboek heeft bijgehouden. De eerste 5 boeken gaan over de belegering en de inname van Troje, het 6e boek gaat over de thuiskomst van de Griekse helden.
Dit zogenaamde ooggetuigenverslag van Dictys was samen met een soortgelijk werk van Dares Phrygius, die eveneens voorgaf in eigen persoon bij de Trojaanse Oorlog aanwezig te zijn geweest maar dan aan de Trojaanse kant, tijdens de Middeleeuwen de voornaamste bron voor de kennis van de Trojaanse Oorlog. De werken van Dictys en Dares waren dan ook de belangrijkste bronnen van de middeleeuwse Trojeromans.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
classics, Filosofie, Geschiedenis
Auteur/ Illustrator
Dictys Cretensis & Dares Phrygius
Boektitel
De bello Trojano & De excido Troiae
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1630
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Latijn
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Guiljelmus Blaeuw
Band
Vellum
Afmetingen
11×6 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen