Irina Ionesco - Passioni di Irina - 1985

Omschrijving
Irina Ionesco - Passioni di Irina - 1985
Fotografie - Aantal: 1 - Boek

Conditie; Rug iets verkleurd, hoekjes iets gebogen/gekruld. Geen eigendomskenmerken. Al met al een uitstekend exemplaar.

¶ Irina Ionesco (Parijs,1930) is een Franse fotografe.
Zij is het meest bekend om haar foto's van haar jonge dochter, Eva. Ionesco begon met het maken van foto's van haar toen ze vier jaar oud was. De naakten die ze met Eva creëerde, waren onmiddellijk controversieel omdat Eva op dezelfde manier werd gesteld als Ionesco's veel oudere modellen. Ionesco fotografeerde Eva naakt voor de cover van Der Spiegel, die later werd verwijderd uit de archieven van het tijdschrift en stond ook toe dat foto's die zij van Eva maakte in de Spaanse editie van Penthouse verschijnen.
Toen Eva 12 jaar oud was kwamen sociale diensten tussenbeide en Ionesco werd ontdaan van de voogdij over haar dochter. Eva beweerde dat haar moeder beledigend was en vocht voor haar beeldrecht.
In 2012 won Eva een vonnis tegen Ionesco, waarbij ze werd veroordeeld tot het betalen van € 10.000 schadevergoeding aan Eva en de negatieven overhandigde van de naaktfoto's die ze had genomen van haar minderjarige dochter.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Fotografie
Auteur/ Illustrator
Irina Ionesco
Boektitel
Passioni di Irina
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item
1985
Druk
Eerste druk
Taal
Italiaans
Originele taal
Ja
Uitgever
Visual Books
Band
Zachte kaft
Afmetingen
31×24 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen