Champagne-, wijnkoeler - .999 (24 kt) goud, Kristal

Omschrijving
Champagne-, wijnkoeler - .999 (24 kt) goud, Kristal
Vogezen - Midden 20e eeuw

Prachtige en exclusieve handgeslepen champagne- en wijnkoeler in echt kristal met een vergulde ring.

Het kristal is van de hoogste kwaliteit, dit zie je door het kleur (extra helder), het slijpwerk (heel fijn afgewerkt) en de schittering (door het hoge gehalte aan lood: ongeveer 40%; is de lichtbreking in het materiaal optimaal, waardoor het kristal schittert als geen ander).

De champagne-emmer heeft een sticker met het opschrift ‘Vértibale Cristal’ wat er op wijst dat de champagne-emmer zijn oorsprong vindt in de Franse Vogezen, een regio die gekend is voor zijn exclusieve Cristalleries. Grote namen zoals ‘Baccarat’, ‘Vonêche’, ‘Saint-Louis’ en Daum zijn fabrieken uit deze regio. Gezien de stijl van de emmer is deze waarschijnlijk van Saint-Louis of Vonêche.

De champagne-emmer heeft een 24k vergulde ring aan de bovenkant (zo wordt de bovenrand beschermd tegen het tikken van de flessenhals tegen de rand). De ring heeft ook 2 handvaten om de emmer veilig te verplaatsen. De chamapgne-emmer heeft een etiket dat de kwaliteit van de dorure bevestigd: Garanti Doré Fin.

Het exclusieve stuk is in perfecte staat (er zijn geen beschadigingen aan het kristal)

Wordt verzekerd verzonden.

Kavelgegevens
Object
Champagne-, wijnkoeler
Materiaal
.999 (24 kt) goud, Kristal
Geschatte periode
Midden 20e eeuw
Land van herkomst
Vogezen
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen