M.S. Pols & Mr. L. Oldenhuis Gratama - Echte Stukken [...] verhooging van het afvaartsgeld op de Drentsche Hoofdvaart te Smilde (met kaart) - 1864

Omschrijving
M.S. Pols & Mr. L. Oldenhuis Gratama - Echte Stukken [...] verhooging van het afvaartsgeld op de Drentsche Hoofdvaart te Smilde (met kaart) - 1864
Geschiedenis, Topografie, drenthe - Aantal: 1

Volledige titel; Echte Stukken betrekkelijk de verhooging van het afvaartsgeld op de Drentsche Hoofdvaart te Smilde (met de kaart van 21 feb. 1769) met eene voorrede door Mr. L. Oldenhuis Gratama

Collatie; xx, 48 pp.

Conditie; Blinde papieren omslag. Iets verkleurd en vlekkig maar een zeer goed exemplaar. Achterzijde omslag los. De grote gevouwen kaart in steendruk in uitstekende staat. Uiterst zeldzaam.

¶ De Drentsche Hoofdvaart (soms: Drentse Hoofdvaart) is het verbindingskanaal van het Meppelerdiep en de Reest in Meppel naar het Noord-Willemskanaal bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Voor bijna de helft van zijn lengte bevindt zich aan beide zijden van het kanaal lintbebouwing van het dorp Smilde.
Het kanaal (Drents: kanaol) is tussen 1767 en 1780 aangelegd als verbetering van de Smildervaart die reeds in 1612 werd uitgegraven.
Het kent een rijke geschiedenis van bloei en verval, investeringen en verkoop met name vanwege de wisselende interesse en opbrengsten van de Drentse veengebieden.
Bron; Wikipedia.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
drenthe, Geschiedenis, Topografie
Auteur/ Illustrator
M.S. Pols & Mr. L. Oldenhuis Gratama
Boektitel
Echte Stukken [...] verhooging van het afvaartsgeld op de Drentsche Hoofdvaart te Smilde (met kaart)
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item
1864
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Provinciale Drentsche en Asser Courantdrukkerij
Band
Zachte kaft
Afmetingen
22×13 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen