A.A. Beekman & R. Schuling - Schoolatlas van de geheele aarde - 1893

Omschrijving
A.A. Beekman & R. Schuling - Schoolatlas van de geheele aarde - 1893
Geschiedenis, Reizen, Atlas - Aantal: 1

Collatie; 4 pp. en 52 kaarten op 47 gelithografeerde bladen (compleet!)

Conditie; Los in de band. Band in matige conditie. Kaarten her en der wat gevlekt, en een enkele met een gesloten scheurtje. Het betreft hier de zeldzame 1e druk van deze beroemde schoolatlas.

¶ Grootmeester der Nederlandse geografie, cartografie en historie is hij wel genoemd: Anton Albert Beekman (1854-1947. Deze oud-militair en wiskundeleraar zou door een "ongekende drang tot schrijven en publiceren" tot op hoge leeftijd wetenschappelijke en populaire werken produceren op het gebied van schoolaardrijkskunde, hydrografie, waterstaat, waterschapsrecht, bodemkunde, cartografie, historische geografie en toponymie. Op 82-jarige leeftijd zat deze strijdbare, scherpzinnige en heetgebakerde autodidact "dikwijls nog over de teekentafel gebogen". Een eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen en een erelidmaatschap van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (de laatste overigens na een ruzie weer teruggezonden) waren dan ook welverdiend.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Atlas, Geschiedenis, Reizen
Auteur/ Illustrator
A.A. Beekman & R. Schuling
Boektitel
Schoolatlas van de geheele aarde
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1893
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
W.J. Thieme & Cie.
Band
Harde kaft
Afmetingen
33×24 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen