Volkswagen - Karmann Ghìa - 1965

Omschrijving
Volkswagen - Karmann Ghìa - 1965
Bevindt zich in: Italië - met Italiaans kenteken - 40000 km - 2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage

Begin jaren '50 besloot Volkswagen de best verkochte Kever aan te vullen met een sportieve variant waarbij zijn gehele mechanica werd uitgebuit. Tijdens de Parijse autosalon in 1953 presenteerde Ghia een prototype van een coupé op basis van de Kever. Karmann bezocht de salon en was onder de indruk: na een jaar van ontwikkeling door drie bedrijven (Volkswagen, Karmann en Ghia) werd de nieuwe coupé aan het publiek voorgesteld onder de naam Karmann-Ghia. De auto was een groot succes en werd door velen beschouwd als het zusje van de Porsche 356 omdat ze dezelfde filosofie en de mechanica delen. Het prachtige exemplaar dat hier wordt aangeboden is één van de eerste serie met kleine achterlichten, tweekleurig lakwerk en de klassieke motor die over bijna 1200cc beschikt.
De auto is compleet en nauwgezet gerestaureerd. Bovendien heeft hij reeds het certificaat van historisch belang van de ASI en heeft hij nog steeds de FI-nummerplaten en een origineel registratiecertificaat.
Keuring geldig tot maart 2021.
Geen ongelukken.
Slechts 5 eigenaren.
Perfecte staat, als nieuw.
Prachtig wit interieur.
Kopers buiten Italië: er zijn wat extra kosten (€270) voor de verplichte keuring (wettelijk verplicht sinds 01/01/2020) en voor de uitschrijving van de Italiaanse kentekenplaten.
Mogelijke extra kosten zijn voor de koper.
Deze auto kan worden bezichtigd in Reggio Emilia, Italië.
Code van de verkoper: VOL7

Kavelgegevens
Merk
Volkswagen
Model Type
Karmann Ghìa
Jaar
1965
Bevindt zich in
Italië
Body stijl
Coupé
Kilometerstand
40000 km
Registratiepapieren
met Italiaans kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit / zwart
Paardenkracht
33
Cilinderinhoud
1192
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen