Dinosaur - Eggshell fragments (60) - Oviraptor sp. - 24×16×2 mm

Omschrijving
Dinosaur - Eggshell fragments (60) - Oviraptor sp. - 24×16×2 mm
KRIJT-Boven Krijt, Cenomanien (93,9–100,5 miljoen jaar) - China

Prachtige set van 60 eierschalen van Oviraptor, een uitgestorven geslacht van dinosauriërs. Oviraptor leefde tijdens het Krijt in het gebied Mongolië en China
Van Oviraptor zijn alleen onvolledige skeletten gevonden. Om die reden is het precieze uiterlijk van het dier onzeker. Wel zeker is dat Oviraptor veel weg had van een vogel en daar aan verwant was. Oviraptor was warmbloedig en had een verenkleed. Zijn klauwen waren tamelijk groot en hij liep op zijn achterpoten en had een snavel. Wat hij daarmee at is niet zeker. Omdat het eerste fossiel van oviraptor op een nest gevonden werd, dacht men dat hij eieren roofde, vandaar de naam die "eierdief" betekent. Later heeft men vastgesteld dat het nest eieren van Oviraptor zelf moest zijn geweest. Complete eieren van oviraptor zijn erg zeldzaam en erg duur. Ook de losse eierschalen worden steeds zeldzamer. Deze eierschalen bevinden zich al enkele tientallen jaren in mijn collectie. Opvallend is dat oviraptor eierschalen variëren in kleur. Sommige eierschalen zijn zwart/grijs terwijl andere weer rood of geel zijn. De eierschalen hebben fijne ribbeltjes zoals op de foto's is te zien. De eierschalen zijn nog niet schoongemaakt. Afmetingen van 24mm tot 7mm.

Kavelgegevens
Soort
Dinosaur
Object
Eggshell fragments (60)
Wetenschappelijke naam
Oviraptor sp.
Herkomst
China
Geologisch tijdperk
KRIJT-Boven Krijt, Cenomanien (93,9–100,5 miljoen jaar)
Staat
In goede staat
Behandeling
niet schoongemaakt
Afmetingen
24×16×2 mm
Gewicht
22 g
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen