Guido Gambone - La Tirrena - Vaas - Abstract

Omschrijving
Guido Gambone - La Tirrena - Vaas - Abstract
Italië - 1950-1999 - Keramiek, Geglazuurd

In een zeer goede staat, een unieke en zeer zeldzame keramische geglazuurde vaas rond 1955 van de Italiaanse keramist Guido Gambone (1909-1969). Aan de onderkant gemerkt met een ezel en Gambone Italy.

Afmetingen: Hoogte 23 cm x Breedte 7,5 cm x Diepte 4 cm.

Deze vaas heeft een zeer uniek decor met de kleuren blauw en rood en aan beide kanten met zijn eigen patroon welke deze vaas zo bijzonder maakt door deze kleurgebruik uit de jaren '50.

Zie de laatste drie foto's met een groene pijl waar glazuur oneffenheden zitten, wat betekent dat het glazuur niet goed op het keramiek heeft gepakt tijdens het bakproces in de keramiekoven. Geen cracks, chips of fleabites.

Achtergrondinformatie:
Guido Gambone (1909 - 1969) was één van de belangrijkste en meest invloedrijke Italiaanse keramische kunstenaar in het midden van de 20e eeuw. Hij werd geboren in Montella, Avellino in Italië in 1909. Hij legde zich toe op schilderen als jonge man en verhuisde met zijn ouders naar Vietri in 1927.

Hij begon zijn carrière bij het lokale aardewerk van Avallone en zette zijn training voort bij Manifattura Artistica Ceramica Salernitana, voordat hij verhuisde naar de beroemde I.C.S. (Industria Ceramica Salernitana). Hij werd artistiek directeur bij I.C.S. in 1935.

Daarna begon hij zijn eigen pottenbakkerijen, "La Faenzerella" in Vietri en later "La Tirrena" in Florence.

De productie van deze unieke vaas werd gemaakt als "artistiek keramiek" in zijn eigen pottenbakkerij "La Tirrena" welke opgericht werd sinds 1950 in Florence, door Guido Gambone.

Stukken gemaakt door Guido Gambone in de ovens van deze productie dragen het grafische symbool van de ezel die Gambone zelf al gebruikte toen hij actief was in Vietri in de fabriek waar hij "La Faenzarella" oprichtte.

Hij stierf op 60-jarige leeftijd in 1969. Gambone's werk vermengde schilderkunst, primitivisme, traditie en moderne artistieke bewegingen en werd enorm invloedrijk.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Vaas
Materiaal
Geglazuurd, Keramiek
Ontwerper / Kunstenaar
Guido Gambone
Fabrikant / Merk
La Tirrena
Stijl
Abstract
Staat
Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom
Geschatte periode
1950-1999
Land van herkomst
Italië
Afmetingen
23×7,5×4 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen