Jacques Duval-Brasseur - Tafellamp, Fish - Regency

Omschrijving
Jacques Duval-Brasseur - Tafellamp, Fish - Regency
Frankrijk - 1970-1979 - Messing, Steen (mineraal), Agathe

In een goedwerkende staat, een prachtige een zeer chique messing / koperen tafellamp van de Franse ontwerper en beeldhouwer Jacques Duval Brasseur. De gebogen achterplaatje is verstelbaar om het licht te regelen.

Afmetingen: Hoogte 20 cm x Breedte 27 cm Diepte 11 cm.
Lichtbron: Deze kavel wordt inclusief met een E14 gloeilamp geleverd.

NOOT: De snoerlengte is kort en heeft geen aan en uit schakelaar, zie de laatste serie foto's.

Informatie over de steen:
Agaat is een grotendeels fijn kristallijne doorzichtige, maar soms ook opake variëteit van kwarts en een subvariëteit van chalcedoon. De chemische structuur van agaat is identiek aan jaspis, vuursteen, hoornkiezel en agaat wordt vaak samen met opaal gevonden.

Achtergrondinformatie:
Jacques Duval-Brasseur (1934) is een Franse ontwerper en beeldhouwer volledig geïnspireerd door de natuur. Al sinds zijn vroege jeugd voelde hij een sterke aantrekkingskracht op kunst en op 17-jarige leeftijd besloot hij zijn familie te verlaten om les te gaan volgen in Les Beaux Arts School in Cherbourg, Frankrijk. Daar raakte hij geboeid door beeldhouwkunst.

Tien jaar na het behalen van zijn diploma begon hij elementen van de natuur toe te passen in zijn werk, waarbij hij verschillende materialen combineerde, zoals onder andere steen, ijzer en brons, en het bouwen van figuratieve of abstracte sculpturen.

In 1969 presenteerde Jacques Duval- Brasseur in Maison & Jardin Galerie in Parijs, waar hij veel lof ontving voor de schoonheid en details in zijn werk, en vervolgens opdrachten kreeg van veel bekende verzamelaars. Zijn unieke stukken decoreren de meest elegante huizen en bedrijven over de hele wereld, met de essentie en moderne geest van de jaren 70.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals krasjes, vlekjes, slijtage, patina, minuscule deukjes. Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Fish, Tafellamp
Materiaal
Agathe , Messing, Steen (mineraal)
Ontwerper / Kunstenaar
Jacques Duval-Brasseur
Stijl
Regency
Geschatte periode
1970-1979
Land van herkomst
Frankrijk
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
20×27×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen