Fiat - 500 N America - 1959

Omschrijving
Fiat - 500 N America - 1959
Bevindt zich in: Italië - met Italiaans kenteken - 18170 mi - 1 - Perfecte staat: uitstekende originele staat

Fiat - 500 N America, in een prachtige staat gerestaureerd.
ASI Targa Oro.
Geldige keuring.
Kleur en motor van de eerste uitrusting.
Het dak is aangepast. Geleverd met alles wat u nodig heeft in het geval u het oorspronkelijk korte zonnedak wil installeren.

Er zijn geen gebreken te melden.
Ongeveer 4.000 km gereden sinds de restauratie.
Hij heeft nog de oorspronkelijke kentekenplaten van toen de auto in Amerika rondreed zoals zichtbaar op de foto‘s. Er is ook een rapport m.b.t. de authenticiteit van de auto, opgesteld door een expert in klassieke auto‘s van het gerechtshof in Milaan.
Volgens het rapport is de auto € 40.000 waard gezien de zeldzaamheid van het voertuig.

De “500 America”.
Vanaf december 1957 werden de 500-modellen ook over zee ingevoerd in de Verenigde Staten door Italterra, het Amerikaanse publiek was erg nieuwsgierig vanwege de kleine afmetingen en het geluid van de kleine luchtgekoelde motor met twee cilinders. Vergeleken met de versies die bestemd waren voor de binnenlandse markt en in het algemeen voor Europa, hadden de Nuova 500 Normale, Sport, D en Jolly die geëxporteerd werden naar de Verenigde Staten grotere koplampen, hetgeen de neuzen een leuke kikker-achtige uitstraling gaf. Dit was meer bedoeld om te voldoen aan de minimum hoogte van de lichtbundel die door de verkeerswetten in de Verenigde Staten vereist was.

Een ander kenmerk van de Amerikaanse koplampen was de zogenaamde ‘verzegelde lichtbundel’ constructie, d.w.z. de klassieke uittrekbare gloeilamp waaraan we in Europa gewend waren, maar met de behuizing van de koplamp, uiteraard van het gesloten type, die als een ampul diende met de gloeidraad die direct verzonken was in de schaal. Ook de achterlichten werden veranderd, deze waren aanvankelijk uitgerust met een ondersteuning om de Engelse Lucas verlichting die goedgekeurd was voor de Verenigde Staten te herbergen, vervolgens werd speciaal gemaakte en goedgekeurde Italiaanse verlichting gebruikt.

Ook waren de knipperlichten anders en groter. Aan de voorkant waren ze rond en ze werden geplaatst boven de interne ventilatieroosters. Ze waren ook gemaakt volgende de Amerikaanse normen, alhoewel ze een paar jaar later ook op de Italiaanse modellen verschenen met een soortgelijk ontwerp maar op een andere plek. Naast de verlichting hadden de Fiat 500s van het "America type" ook andere wijzigingen die voor gebruik in Amerika vereist waren, zoals de snelheidsmeter / kilometerteller in mijlen, de opschriften van de verlichting in het Engels, en de grotere bumpers die uitgerust waren met dwarsstukken om bestand te zijn tegen kleine ongelukken (botsingen) omdat overzeese bestuurders op een bepaalde manier parkeerden op parkeerplaatsen.
De belangstelling nam echter al snel af en de invoer eindigde in 1961.

Een verzamelobject!
Deze auto kan worden bezichtigd in Forlì, Italië.

Transport door Europa en wereldwijd is mogelijk via een van onze koeriers. Transportkosten worden apart berekend en zijn niet in het winnende bod inbegrepen.

Kavelgegevens
Merk
Fiat
Model Type
500 N America
Jaar
1959
Bevindt zich in
Italië
Body stijl
Cabriolet
Kilometerstand
18170 mi
Registratiepapieren
met Italiaans kenteken
Staat
1 - Perfecte staat: uitstekende originele staat
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Paardenkracht
15
Cilinderinhoud
470
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen