Marco Zanini - Bitossi, Flavia S.p.a. - Theeservies + Dienblad (6) - Hollywood Collection

Omschrijving
Marco Zanini - Bitossi, Flavia S.p.a. - Theeservies + Dienblad (6) - Hollywood Collection
Italië - 1980-1989 - Keramiek, Porselein, Staal (roestvrij)

In een goede vintage staat, en volgens ons nooit eerder gebruikt, een prachtig Postmodern Italiaans Design uit de jaren 80 van de Italiaanse ontwerper Marco Zanini (1954) en geproduceerd door Ceramiche Flavia Bitossi in Florence, Italië.

Een theeservies set bestaande uit een theepot, een suikerpot, een melkkan en twee kop en schotel. De decoratie is met een blad- en artisjok motief. Meerdere serviezen werden er uitgebracht door Zanini, de meeste in effen primaire kleuren.

Bij het theeservies zit ook een Italiaans roestvrijstalen dienblad met kunststof randen.

Afmetingen:
Theepot - Hoogte 17,5 cm x Diameter 14,5 cm.
Suikerpot - Hoogte 10 cm x Diameter 14 cm.
Melkkan - Hoogte 8 cm x Diameter 5 cm.
Kop & schotel - Kopjes: Hoogte 8 cm x Diameter 7 cm. Schotels: Diameter 10,5 cm.
Dienblad - Lengte 47,5 cm x Diepte 29,5 cm x Hoogte 3 cm.

Achtergrondinformatie:
De Italiaanse ontwerper Marco Zanini (1954) behaalde zijn universitaire graad in architectuur in Florence Italië in 1978. Als student studeerde Marco Zanini enige tijd in de VS, waar hij werkte als ontwerper voor de Argonaut Company in Los Angeles en freelanced als ontwerper in San Francisco.

In 1975 ontmoette hij Ettore Sottsass en werkte vanaf 1978 in zijn praktijk. In 1981 was Marco Zanini, samen met Ettore Sottsass, Barbara Radice, Michele De Lucchi, Aldo Cibic en Matteo Thun, een van de oprichters van de Memphis Group.

Marco Zanini toonde werk op alle tentoonstellingen in Memphis design. Voor Memphis ontwierp Marco Zanini talloze kleurrijke objecten van handgeblazen glas; zelfs vóór zijn Memphis periode ontwierp Marco Zanini in 1980 de "Cassiopea" vaas. In 1982 ontwierp Marco Zanini de "Alpha Centauri" vaas. De keramische objecten van Marco Zanini zijn net zo speels als alles wat hij in glas heeft ontworpen. In 1983 ontwierp Marco Zanini de theepotten "Colorado", "Sepik" en "Mississippi", die door Ceramiche Flavia Bitossi voor Memphis werden gemaakt. In 1981 ontwierp Marco Zanini de "Dublin" bank en in 1983 "Union", een boekenrek. Marco Zanini werkte lange tijd voor Sottsass & Associati. Bovendien heeft hij lesgegeven aan tal van instituten en universiteiten over de hele wereld.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals lichte vlekjes, krasjes en enkele fleabites op de theepot, suikerpot en onderkant kopjes, zie laatste serie foto's.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Aantal items
6
Object
Theeservies + Dienblad
Materiaal
Keramiek, Porselein, Staal (roestvrij)
Ontwerper / Kunstenaar
Marco Zanini
Fabrikant / Merk
Bitossi, Flavia S.p.a.
Model / Naam
Hollywood Collection
Stijl
Modern
Geschatte periode
1980-1989
Land van herkomst
Italië
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen