Janosch - Hobbelpaard en loopfiets - Tigerente / Tijgereend

Omschrijving
Janosch - Hobbelpaard en loopfiets - Tigerente / Tijgereend
Duitsland - 1975-2000 - Hout

In een goede staat, een uniek zwaar uitgevoerde houten (kinder) speelgoed decoratief object, een hobbelpaard maar ook een loopfiets met de naam 'Tigerente' in het Duits, ofwel 'Tijgereend', een ontwerp van de Duitse kinderboekenschrijver Janosch.

Deze grote versie is vrij uniek omdat het een hobbelpaard is, maar als je dit loskoppelt kun je er ook mee loopfietsen.

Afmetingen: Hoogte 50 cm x Lengte 75 cm x Diepte 30 cm.
Gewicht: 10,6 kg.

Achtergrondinformatie:
Janosch (1931) is een van de bekendste Duitstalige kinderboekenschrijvers en -illustratoren. Hij werd geboren in Hindenburg (nu Zabrze, Polen) in Opper-Silezië tot een familie van gemengde Duitse en Poolse afkomst.

Een van zijn bekendste figuren is de 'Tigerente' (letterlijk: tijgereend) en is een kinderboek personage gemaakt door de auteur Janosch. Het is een klein houten speelgoedeendje op wieltjes, zwart op geel gestreept, dat door verschillende personages uit Janoschs boeken aan een touwtje wordt getrokken. Het heeft nooit een dialoog, maar is toch verreweg de meest populaire figuur ooit gemaakt door de auteur. Op YouTube staan er vele animatie tekenfilms over deze karikatuur.

In 1980 had hij meer dan 100 kinderboeken in bijna 30 talen gepubliceerd. Hij was toen uit Duitsland vertrokken en woont nu op het eiland Tenerife in de Atlantische Oceaan. Bron: Wikipedia.

Enige lichte verfbeschadigingen, houtbeschadigingen en de rieten hanenkam op zijn kop is wat korter dan normaal, maar te overzien in het geheel. Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Hobbelpaard en loopfiets - Tigerente / Tijgereend
Materiaal
Hout
Ontwerper / Kunstenaar
Janosch
Geschatte periode
1975-2000
Land van herkomst
Duitsland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
50×30×75 cm
Gewicht
10,6 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen