Wiskemann - Bestek Wiskemann (164) - Art Deco - Verzilverd

Omschrijving
Wiskemann - Bestek Wiskemann (164) - Art Deco - Verzilverd
België - Tweede helft 20e eeuw

Uitzonderlijk bestek van Wiskemann, décor chippendale (de folder om het model aan te wijzen maakt geen deel uit van het lot en is louter informatief). Het bestek dateert van 1962, is in zeer goede staat en is uiterst compleet. Er is geen noemenswaardige schade of slijtage aan het bestek, maar de pollepel is licht gedeukt (zie laatste foto). Elk stuk is gemerkt met het logo of de naam van Wiskemann.

Het bestek bestaat uit 164 delen:
12 menumessen
12 menuvorken
12 menulepels

12 kleine vorken
12 kleine messen
12 kleine lepels

12 vismessen
12 visvorken
12 kreefthaken

12 koffielepels
12 taartvorken
12 ijs-/ dessertlepels
12 mokkalepels

8 serveerstukken:
1 pollepel
1 taartschep
1 entremetsvork
1 entremets schep
1 vleeslepel
1 vis serveervork
1 vis serveermes
1 botermes

Het bestek zit in 2 op maat gemaakte lades, elk van de lades is bekleed met speciaal vilt, geïmpregneerd met een product om oxidatie tegen te gaan, de lades werden voor wiskemann geproduceerd door het bedrijf L’argentière uit Vorst bij Brussel, dat net zoals Wiskemann ondertussen niet meer bestaat.

Wiskemann is de meest exclusieve Belgische fabrikant van verzilverde objecten. Otto-Leonard Wiskemann was afkomstig van een adelijke Duitse familie van goudsmeden en juweliers. Hij liep aan het begin van zijn Carrière stage bij Christofle. Na deze stage kon hij het procedé van Christofle zelfs nog verbeteren en vestigde hij zich in 1872 in Brussel. Het bedrijf werd later verdergezet door Otto en Albin Wiskemann en daarna door Bruno Wiskemann. De familie Wolfers (bekend van philippe wolfers en de Wolfers Frères) kochten in die periode een meerderheid van het bedrijf. Later werden ook de bedrijven van de familie Delheid aan dit concern toegevoegd. Dit is een stuk Belgische geschiedenis en van kwaliteit uitmuntend: te vergelijken met: Christofle, Robbe & Berking, ercuis, puiforcat, wilkens, ercuis etc.)

Wordt verzekerd verzonden.

Kavelgegevens
Aantal items
164
Object
Bestek Wiskemann
Materiaal
Verzilverd
Fabrikant / Merk
Wiskemann
Model/Naam
chippendale
Stijl
Art Deco
Geschatte periode
Tweede helft 20e eeuw
Land van herkomst
België
Staat
Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen