Terrine met deksel en lepel (1) - Art Nouveau - Verzilverd

Omschrijving
Terrine met deksel en lepel (1) - Art Nouveau - Verzilverd
Engeland - Begin 20e eeuw

Mooie terrine met deksel en bijhorende serveerlepel. De hoogte is 20 cm. De buitenzijde aan de handvaten is 25 cm en de diameter van de kom is 19,5 cm.

Netjes opgepoetst. Er werd ooit een beschermende laag aangebracht om oxidatie te vermijden. Deze laag is nog gedeeltelijk aanwezig en kan eventueel verder verwijderd worden met het juiste product. Ik heb verkozen dit zelf niet verder te doen om eventuele schade aan het zilver te vermijden. Vooral aan de binnenzijde is deze beschermlaag nog waarneembaar en ook in mindere mate aan de buitenzijde. Desondanks is deze terrine een zeer mooi object en EYE CATCHER in elk interieur. Staat en afmatingen te checken in de foto's.

De terrine is in Art Nouveau (Jugendstil) en gemerkt EPNS, dus van Engelse makelij. Het toppunt van de Art Nouveau situeert zich rond 1900, dus waarschijnlijk werd deze terrine ook omstreeks die tijd vervaardigd.

Wordt stevig verpakt en verzekerd verstuurd.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Terrine met deksel en lepel
Materiaal
Verzilverd
Stijl
Art Nouveau
Geschatte periode
Begin 20e eeuw
Land van herkomst
Engeland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen