Variant Panini - 1-0 Foto Galerij - Compleet album - 1971

Omschrijving
Variant Panini - 1-0 Foto Galerij - Compleet album - 1971
In zeer goede staat - Inclusief update set 8 stuks - Inclusief Johan Cruyff e.a.

Het voetbalweekblad 1-0 kwam in 1970 op de markt en heeft slechts zeer kort (ruim 2 jaar) bestaan. In die twee jaar zijn er twee plakalbums door hen uitgebracht, waarvan in deze kavel het eerste en meest zeldzame album wordt aangeboden.

Om het album compleet te krijgen dienden er elke week 16 spelers uit het weekblad geknipt te worden en ingeplakt te worden in dit album. Door deze ingewikkelde manier van verzamelen, de geringe oplage van het weekblad en het feit, dat het verzamelen bijna een jaar in beslag nam zijn er uiteindelijk relatief weinig van deze albums op de markt gekomen.

Dit album is compleet en bevat 550(!) plaatjes. Naast de spelers van de toen bestaande Nederlandse eredivisieclubs (waarvan van zowel NEC als FC Utrecht maar 15 verschillende plaatjes zijn uitgegeven), zijn er ook 16 spelersplaatjes van de volgende 16 Europese clubs:

Atletico Madrid
Borussia Mönchen Gladbach
Celtic Glasgow
Everton
Standard Luik
Bayern München
Inter Milaan
FC Köln
AC Milan
Benfica
FC Brugge
Chelsea
CSKA Sofia
Manchester City
Real Madrid
Vorwärts Berlin

Van elk van deze clubs zijn 16 plaatjes van spelers ingeplakt. Alleen van CSKA Sofia zijn er maar 13 spelersplaatjes uitgegeven. Verder zijn er ook nog 8 plaatjes van Carl Zeiss Jena uitgegeven, waar in het album geen plek voor was. Als bonus zijn deze 8 plaatjes extra los bijgevoegd.

Het album is nog in goede staat en ziet er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant nog heel mooi uit. Op de daarvoor bestemde plek zijn alle uitslagen van de competitie in de eredivisie en 1e en 2e divisie netjes ingevuld. Op de middenpagina zijn nog wat bruine vlekjes van verwijderd plakband te zien. Om een goede indruk te krijgen zijn van alle pagina's foto's bijgevoegd.

Dit album mag niet ontbreken in de collectie van de verzamelaar van oude en bijzondere voetbalplaatjesalbums!!

Goedkope verzending met Track & Trace naar zowel binnen-als buitenland.

Kavelgegevens
Teema/Sarja
1-0 Foto Galerij
Merk
Variant Panini
Object
Compleet album
Jaar
1971
Staat
In zeer goede staat
extra‘s
Inclusief update set 8 stuks - Inclusief Johan Cruyff e.a.
Taal
Nederlands
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen